Yeni yıl mesajı

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıl mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2010 12:22

İngiltere’deki Türk toplumunun değerli üyeleri, 2010 yılını geride bırakıyor; yeni yıla yepyeni umut ve beklentilerle giriyoruz. 2011 yılının ulusumuza, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl gerek ülkemiz ve İngiltere, gerekse dünya açısından önemli gelişmelere sahne olmuştur. 2008 yılında patlak veren küresel mali krizin etkileri tüm dünyada azalarak da olsa yaşanmaya devam ederken, İngiltere’de Mayıs ayında düzenlenen seçimlerle yeni bir siyasi döneme girilmiştir. Ülkemiz ise, gerek ekonomik performansı, gerek bölgesel ve küresel meselelere yönelik yapıcı yaklaşımı ve bunların çözümüne sağladığı katkı nedeniyle yakın ilgi ve takdirle izlenmiştir.


Cumhuriyetimiz 2010 yılında 87. yaşını geride bırakırken, Yüce Önder Atatürk’ün yol göstericiliğinde başlayan çağdaşlaşma ve Avrupa’yla bütünleşmeye yönelik çalışmalar, ulusumuzun ve ülkemizden uzakta yaşayan sizlerin istek ve beklentileri doğrultusunda ve elbette değerli katkılarıyla hızla devam etmiştir. Avrupa Birliği tam üyeliği yolundaki gayretlerimiz olası engel ve zorluklara rağmen yeni yılda kararlılıkla sürdürülecektir.

Haberin Devamı

Gençlerimizin anavatanlarıyla gurur duymalarını, aydınlık bir geleceğe güven ve umutla bakmalarını sağlamak, aynı zamanda, onları içinde yaşadıkları topluma katkı sunmaya teşvik etmek hepimizin sorumluluğudur.


İngiltere, en üst sıradaki dış politika önceliğimiz olan AB üyelik sürecimizi desteklemeye devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın İngiltere’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından “Chatham House” tarafından verilen “Yılın Devlet Adamı” ödülünü almak üzere Kasım ayında Londra’ya gerçekleştirdikleri ziyaret İngiltere’yle ilişkilerimize yeni bir ivme kazandırmış; ülkelerimiz arasında hemen her konuda mevcut işbirliğinin geliştirilmesi yönündeki istek ve kararlılık en üst seviyede bir kez daha teyit edilmiştir.


İngiltere’yle ilişkilerimizin önemli bir veçhesini oluşturan kültürel ilişkiler, Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri sırasında açılan Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi aracılığıyla çeşitlenerek artacaktır. Merkezin faaliyetlerini izleyeceğinizi ve değerli katkılarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum.


Dış politikamıza ilişkin gelişmeleri ve Büyükelçiliğimizin etkinliklerini yeni yılda kullanıma girecek olan “Turkish Embassy in London” rumuzlu “facebook” sayfasından takip edebileceğinizi de bu vesileyle duyurmak isterim.

Haberin Devamı

Bu duygu ve düşüncelerle İngiltere’deki Türk toplumu mensuplarının, Kıbrıslı soydaşlarımızın, İngiltere toplumunun yeni yılını bir kez daha kutluyor; hepinize sevdiklerinizle birlikte mutlu bir yıl diliyorum.

Ünal Çeviköz
Türkiye'nin Londra Büyükelçisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!