YENİ HEDEF RONALDO, QUARESMA VE NANI’LI PORTEKİZ

Güncelleme Tarihi:

YENİ HEDEF RONALDO, QUARESMA VE NANI’LI PORTEKİZ
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2016 16:34

Dünya Galler’i konuşuyor. Tarihinde ilk kez katıldıkları Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon adayı Belçika’yı eleyen Galler’in hocası Chris Coleman, elde ettikleri başarıyı tarif edemediğini söyledi.

Haberin Devamı

1958 Dünya Kupası’ndan sonra ilk kez bir uluslararası turnuvada boy gösteren Galler Milli Takımı, Euro 2016’nın şampiyon adayı Belçika’yı 3-1 yenerek yarı finale çıkarak, ‘tarifsiz’ bir başarıya imza attı. Başarıyı anlatmakta güçlük çeken, bir isim koyamayan kişi de bizatihi takımın teknik direktörü Chris Coleman...

46 yaşındaki teknik adam, tarihi başarının ardın duygularını anlatırken şöyle dedi:

“Rüyada gibiyiz. Böyle bir deneyim yaşacağımızdan asla emin değildik. Elbet bir parça yeteneğe ihtiyacınız var ancak elbette çok çalışmalısınız. Biz bunu yaptık ve kendimizi bu inanılmaz pozisyonda bulduk.”

MUCİZE İÇİN SAHAYA ÇIKACAKLAR

Galler, yarı finalde Ronaldo, Quaresma ve Nani’li gibi dünya çapında yıldızları olan Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Ve bu küçük ülke, finale çıkarsa gerçek bir futbol mucizesine imza atacak. 1958 Dünya Kupası’nda Galler, çeyrek finale kadar yükselmiş ve Brezilya’ya elenmişti. Galler, Euro 1996’da yarı final oynayan İngiltere’den sonra bu noktaya ulaşan ilk Britanya ülkesi de oldu. Coleman, Portekiz ile oynayacakları yarı final de kendileri için büyük bir tecrübe olacağını belirterek, “Bu seviyeye daha önce ulaşmamıştık. Hepimiz emekli olduğumuzda asla unutamayacağımız bir başarıya ulaştık” dedi.

Haberin Devamı

BALE VE RAMSEY’İ TAŞIYOR

Galler’in en büyük silahı kuşkusuz Gareth Bale. Takımını Euro 2016’ya taşırken büyük katkı sağlayan Bale, Fransa’da da attığı 3 golle zirvede. Takımın diğer önemli ismi Aaron ise, 4 asistle başarıda büyük pay sahibi. Ramsey, bir maçta 2 asist yaparak şampiyona tarihe geçerken, yarı finaldeyse cezalı olduğu için oynayamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!