Yeni anayasa'da eşcinselleri unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Yeni anayasada eşcinselleri unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2012 14:47

BERLİN Eyalet Parlamentosu Sol Parti Milletvekili Hakan Taş, tüm dünyada eşcinseller günü olarak kutlanan Christopher Street Days kapsamında İstanbul'a gidiyor.

Haberin Devamı

Hakan Taş, 25 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek etkinliklere katılacak. Hakan Taş, Türkiye'deki eşcinsellerin haklarını savunan Lamda derneği ile İnsan hakları derneği ve bazı siyasi partilerin ortaklaşa düzenlediği 30 Haziran'da yapılacak panele katılacak.

Burada "Eşcinsel hakları ve Türkiye'de eşcinsellik" konulu panelde bir konuşma yapacak olan Hakan Taş, daha sonra 1 Temmuz'da ise ortadoğunun en büyük "eşcinsel onur yürüyüşü"ne katılacak. Hakan Taş, aynı kapsamda Lamda derneği tarafından verilen Hormonlu Domates ödül törenini de takip edecek. Ödül eşcinsel karşıtı ve homofobik çıkışları bulunan isimlere gıyabında veriliyor.

Anayasa'da eşcinsel hakları olmalı
Hakan Taş, ilk kez 1993 yılında yapılan yürüyüşün organize komitesinde yer aldığını hatırlatırken, "O zaman polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Almanya'ya geri gönderilmiştim. Şimdi yıllar sonra milletvekili statüsünde gidiyor olmamın bir artısı var. Biz yıllarca bu yürüyüşlere Avrupa'dan milletvekillerini davet ederdik. Çünkü onların katıldığı yürüyüşlerde polisin tepkisi çok sert olmuyordu. Bu sefer benim milletvekili olarak katılıyor olmamın benim açımdan ayrı bir güzelliği bulunuyor" dedi.

Hakan Taş, Türkiye'de yeni anayasa çalışmaları kapsamında eşcinsellerin haklarının da ele alınması gerektiğini belirtti. Hakan Taş, "Anayasa'nın değiştirilmesi sürecinde eşcinsellerin de bu sürece dahil olması gerekiyor. Meclis anayasa komisyonu çalışmalarında Sırrı Süreyya Önder ve CHP'nin bu yönde bir takım önerileri var. Ama bunlara eşcinsel derneklerinin de destek vermesi gerekiyor"dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!