Yedi yıl sonra bitkisiyle çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yedi yıl sonra bitkisiyle çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2013 00:24

Almanya’da adli ve politik skandal haline gelen Gustl Mollath, sonunda serbest bırakıldı. Kara para akladığını iddia ettiği karısının şikayeti üzerine akıl sağlığı yerinde değil belgesiyle 7 yıldır sinir kliniğinde tutulan Mollath, içeride yetiştirdiği bitkiyle hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da uzun zamandır tartışa konusu olan Mollath olayı, tam bir adalet skandalı olarak tanımlanıyordu.

Yaklaşık 10 yıl önce bir bankada çalışan karısının kara para akladığını iddia eden Gustl Mollath, karısının şikayeti üzerine çıkarıldığı Münih Mahkemesi tarafından akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiasıyla hastaneye kapatılmıştı. Bankanın üst düzey yöneticisi olduğu belirtilen karısının bir soruşturma sırasında gerçekten de yolsuzluk olaylarına karışmış olduğu şüphesi ortaya çıkınca, Mollath hakkında verilen kararda soru işaretleri oluşmuştu.

Mollath’ın tekrar yargılanmasına hükmeden Nürnberg Eyalet Yüksek Mahkemesi ise Gustl Mollath’ı serbest bıraktı.

ULVİ’NİN KOĞUŞ ARKADAŞI
Türk ve Alman kamuoyunun yakından takip ettiği ‘cesetsiz cinayet’ davasında yargılanan Ulvi Kulaç’ın da bir dönem koğuş arkadaşı olan ve ‘Ulvi’nin cinayet işleyecek biri olmadığını’ söyleyerek dikkatleri üzerine çeken 56 yaşındaki Gustl Mollath, dışarı çıktı ancak önünde sıkı bir mahkeme maratonu var.

Haberin Devamı

Kendi yetiştirdiği çiçek saksısı ile klinik önünde poz veren Mollath, elinden kimliğini bile aldıklarını, ilk işinin belgelerini tamamlamak olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!