YÇS ve YÖS sınavlarını kazananlar ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

YÇS ve YÖS sınavlarını kazananlar ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 12:10

Almanya'nın başkenti Berlin'de TÜDESB eğitim kurumunda bir yıl ders alan ve daha sonra Yurt Dışında Çalışanların Çocukları İçin Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YÇS) ile Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nı (YÖS) kazanarak Türkiye'de üniversiteye girmeye hak kazanan 10 öğrenci ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtindeki TÜDESB şubesinde düzenlenen ödül törenine, öğrencilerle öğretmenleri ve velileri katıldı. TÜDESB eğitim kurumu yöneticilerinden Mustafa Şanda, 2004 yılından bu yana Berlin’den YÖS ve YÇS’ye katılan öğrencilerden, 10’u bu yıl olmak üzere toplam 114’ünün Türkiye’de üniversite imtihanlarını kazandığını ifade etti.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazanan Eda Söyler, kendisine destek olan öğretmenlerine teşekkür ederek, çok güzel bir yıl geçirdiğini, ancak sınav yaklaştıkça çok heyecanlandığını ve sonunda istediği bölümü kazandığını söyledi.

Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümünü kazanan Ege Dilan Kismar da sınavları kazanmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "10. sınıfı bitirdikten sonra meslek eğitim aldım. Daha sonra açık öğretim sınavlarına katıldım ve liseyi bitirmiş oldum. Şimdi bu sınavda istediğim bölümü kazandığım için mutluyum" dedi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanan Esra Bayram, Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümünü kazanan Ege Dilan Kismar, Anadolu Üniversitesi Zihin Engelliler bölümünü kazanan Tülay Hanahmetoğlu, Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazanan Eda Söyler ve İnönü Üniversitesi Rehberlik ve Danışmanlık bölümünü kazanan Nur Koçyiğit, öğretmenleri Nurullah Halıcı ve Mustafa Şanda’dan diplomalarını aldılar. Törene katılamayan 5 öğrenciye ise diplomaları daha sonra verilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!