Yaz Temmuzun sonunda geldi

Güncelleme Tarihi:

Yaz Temmuzun sonunda geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 11:23

Yazın ortasında sağanak yağmurlu ve serin havaların yaşandığı Almanya'ya meteorolojiden nihayet müjdeli haber geldi. Hava sıcaklıkları pazartesi'den itibaren ısınmaya başlıyor.

Haberin Devamı

SON yılların en serin ve yağışlı temmuz aylarından birini yaşayan Almanya'da, geciken yaz nihayet geliyor.

Alman Meteoroloji Dairesi'nden verilen bilgiye göre hava sıcaklıkları pazartesinden itibaren artıyor. Essen'deki Meteoroloji Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları 25 ile 28 derece arasında olacak. Verilen bilgiye göre, Asor Adaları'ndan gelen ve güneşli günler getirecek olan yüksek hava basıncı, hafta boyunca tüm Avrupa'yı etkisi altına alacak.

Yağmurlu günler bitiyor
Yüksek hava basıncı etkisini cumartesiden itibaren göstermeye başlayacak. Uzmanların az da olsa yağmur yağma ihtimali olduğunu belirttiği cumartesi ve pazar günleri hava az bulutlu ve güneşli geçecek. Yaklaşık iki haftadır yüzünü çok az gösteren güneşin de etkisiyle hava sıcaklığının hafta sonu 23 derece civarında olması bekleniyor.

Oruç tutanlar zorlanacak
Bu arada havaların ısınmaya dün başlayan Ramazan ayında oruç tutanları da zorlayacak. Mevsim normallerinin altında seyreden havanın birden ısınmasının özellikle oruç tutanları etkileyeceğini belirten doktorlar, sağlık sorunları yaşanmaması için iftar ve sahurlardaki yemeklere, sıvı tüketimine daha çok dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Doktorlar, sıcak havalarda özellikle sahurda yenilen yemeklerde gün içinde su ihtiyacı yaratacak gıdalardan kaçınılması gerektiğini belirttiler.

Yaz sezonu indirimleri erken başladı
Öte yandan Almanya'da kötü hava nedeniyle yaz ürünlerinin satışında büyük bir kayıp yaşayan mağazalar, zararlarını gidermek için bu yıl yaz sezonu indirimli satışları öne aldı.

Bir çok eyalette resmi olarak pazartesi günü start alacak sezon sonu kampanyalı satışlarında, yüzde 70'lere varan indirimler bekleniyor. Tekstil sektöründe bu yılın ilk yarısındaki cironun, 2011'e göre yüzde iki oranında azaldığını belirten Berlin- Brandenburg Ticaret Birlikleri Genel Müdürü Günter Paets, “Havaların da güzel olması durumunda, bu indirimlerin satışlara olumlu bir etkisi olmasını umuyoruz” dedi.

Paets, bir çok firmanın normalde temmuz sonunda yapılan sezon sonu indirimli satışlara çoktan başladığına da dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!