Yaz Şenliği'nde buluştular

Güncelleme Tarihi:

Yaz Şenliğinde buluştular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2008 20:53

Hannover kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) organize ettiği "Yaz Şöleni" üç ülke insanını buluşturdu. Şenliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Şenliğe ilk kez Türk toplumu dışında İtalyan COMİTES ve Yunan HELLAS dernekleri de katıldı.

Haberin Devamı

HANNOVER kentinde faaliyetlerini sürdüren Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hannover’de bir ilki gerçekleştirerek sadece Türk toplumunu değil, İtalyan ve Yunan toplumunun da katılım gösterdiği bir şenlik düzenledi.

Yaklaşık 2 bin Türk, Yunan, İtalyan ve Alman’ın katıldığı uluslararası yaz şenliği tam bir bayram havasında geçti. Herrenhausen’de düzenlenen Yaz Şenliği'ne Hannover Belediye Başkanı Ingrid Lange, Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Aşağı Saksonya Uyum Sorumlusu Honey Dehimi, Hannover İtalyan Konsolosu Yardımcısı Elenora Rossi ve Federal Meclis Milletvekili Silke Stoker de katıldı.

Şenliğe katılan ve kendisini ortama uydurarak eğlenen Aşağı Saksonya Uyum Sorumlusu Honey Dehimi, uyum için sadece yabancıların Alman toplumuyla anlaşmasının yeterli olmayacağına, diğer göçmenlerle de uyum içinde olmak gerektiğini söyledi. Yaz Şenliği'nin buna bir örnek olduğunu belirten Dehimi, 'Almanya’da yaşayan yabancı kökenli insanlarımız hem Alman hem de diğer yabancı kökenli vatandaşlarımızla uyum içinde olurlarsa, uyum adına daha büyük adımlar atmış olacaktır. Bunun içinde derneklerin olumlu çalışmalar yapması çok önemlidir' dedi.

Uyuma en güzel örnek

Yaz Şenliği’ni düzenleyen Aşağı Saksonya UETD Başkanı Muammer Duran, yaptığı konuşmada, 'Artık Türk derneklerinin bu kadar farklı kültürden insanı bir araya getirebiliyor olması mutluluk ve gurur vericidir. Üç ayrı derneğin bir araya gelmesiyle hazırlanan bu şenlik Hannover’de bir ilktir. UETD olarak göreve geldiğimiz günden bugüne dek amacımız Türk toplumunu en iyi şekilde güçlü bir lobi çalışması ile temsil etmekti. Aşağı Saksonya'da kurduğumuz kısa adı RTV olan Aşağı Saksonya Türk Dernekleri Topluluğu'nu daha da genişleterek büyütmek ve diğer ülke derneklerini de aynı çatı altına katmak istemekteyiz. Aramızda kültür farklılıkları olsa da bu topraklarda konuştuğumuz dil ve yaşadığımız sorunlar yabancı olarak aynı" dedi.

Mini Avrupa Şampiyonası

Dünya Badminton Şampiyonu Avni Kertmen de şenlikte kısa bir gösteri maçı yaptı. Federal Meclis Milletvekili Silke Stoker ile kısa bir maç yapan Avni Kertmen azminden dolayı büyük alkış aldı.
Şenlik çerçevesinde Mini Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvası düzenlendi. Kıran kırana geçen maçlar sonunda Fransa takımı şampiyon oldu.

Farklı dil ve ırkların bir araya geldiği yaz şöleninde çocuklar için etkinlikler düzenlendi.
Günün sonunda gerek Uyum Sorumlusu Honey Dehimi gerekse İtalyan Konsolosu Yardımcısı Elenora Rossi ve Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy UETD derneğine memnuniyetlerini sunarak teşekkür ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!