Yaz biter, maske geri gelir

Güncelleme Tarihi:

Yaz biter, maske geri gelir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2022 10:21

Almanya’da Kovid-19 vaka sayısında gözlenen artış nedeniyle sonbaharda yeniden maske zorunluluğu getirilmesi tartışılıyor.

Haberin Devamı

FEDERAL Adet Bakanı Marco Buschmann (FDP), özellikle kapalı yerlerde maske takılmasının ne denli etkili olduğunun kanıtlandığına dikkati çekerek, yaz tatili sonrası yeniden böyle bir uygulamaya başlayabileceklerini söyledi. Aynı zamanda bu uygulamanın toplu taşıma araçlarında yolculuk edenler için de geçerli olacağını belirten Buschmann, şu anda koalisyonun bu yönde bir ön çalışma yaptığını açıkladı. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’la (SPD) sonbaharda alınması gereken önlemler üzerinde sıkı bir iş birliği içinde olduklarını belirten Marco Buschmann, planlanan önlemler arasında okulların kapatılması, sokağa çıkma yasağı gibi tam kapanmanın kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

‘GENÇLERE GEREK YOK’
Sağlık Bakanı Karl Lauterbach 60 yaşın altındakilere ve gençlere 3’üncü doz güçlendirici aşı yaptırmaları önerisinde bulunurken, federal hükümete danışmanlık hizmeti veren ‘Uzmanlar Konseyi’ buna karşı çıktı. Özellikle gençler için böyle bir aşı zorunluluğuna gerek olmadığını savunan uzmanlar, “Şu ana kadar yapılan tüm araştırma sonuçları buna gerek olmadığını ortaya koymaktadır” açıklaması yaptı. Almanya’da şimdiye kadar 29.7 milyon vaka tespit edilirken 140 bine yakın kişi yaşamını yitirdi. Son verilere göre ülke genelinde vaka sayısı yine artmaya başladı. 16 Temmuz verilerine göre bir günde Kovid-19’a yakalananların sayısı 123 bini geçti.

Yaz biter, maske geri gelir
3.9 MİLYON AŞI İMHA EDİLECEK
Almanya’da 3.9 milyon aşının geçerlilik süresi dolduğu için imha edileceği açıklandı. Federal Sağlık Bakanlığı’nın CSU milletvekili Stephan Pilsinger’in soru önergesine verdiği yanıtında, Aralık 2021 ile Haziran 2022 arasında 3.9 milyon Kovid-19 aşısının geçerlilik süresinin dolduğu belirtildi. Bu aşıların imha edileceği açıklandı.

 

BAKMADAN GEÇME!