Yavrumuzu istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yavrumuzu istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2010 09:49

Yağmur Ailesi, Alzey Gençlik Dairesi'nin iki yıl önce ellerinden aldığı çocukları Cem'i geri alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor. Yusuf ve Gülüm Yağmur çifti "Şuan bir Alman bakıcıda olan bebeğimizi haftada sadece bir kez görebiliyoruz. Biz yavrumuza kavuşmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Mainz kenti yakınlarındaki Alzey kasabasında yaşayan Aksaraylı Yağmur Ailesi, gençlik dairesinin yaklaşık iki yıl önce ellerinden aldığı, o zamanlar 6 haftalık olan çocukları Cem'i alabilmek için hukuk mücadelesi veriyor. Üç çocuk babası Yusuf Yağmur (32), bugün 2 yaşında olan Cem'in şiddete maruz kaldığı iddiasıyla ellerinden alındığını, ancak bunun gerçekleri yansıtmadığını söyledi. İlk hazırlattıkları bilirkişi raporunun mahkemede kabul edilmediğini söyleyen Yusuf Yağmur "Şimdi çocuğa bakabileceğimizi kanıtlayan ikinci bir bağımsız bilirkişi raporu daha hazırlandı" dedi.

Bizi şikayet etti
Yağmur şunları söyledi: "Çocuğumuz Worms Kliniği'nde doğdu. Göbeğini doğru kesmemişler. Eve getirdiğimizde göbeğinin çevresinde morluklar oluştu. Sürekli ağlıyordu. Biz de hemen hastaneye götürüp çocuğumuzun göbeğinin iyi kesilmediği için şikayetçi olmuştuk. O zaman doktorla tartışmıştım. Doktor da bizi şikayet etmiş. Çocuğu dövdüğümüzü öne sürüp bebeğin göbek çevresindeki morlukları bizim yaptığmızı belirten bir rapor hazırlamış. Şikayet üzerine çocuğu gençlik dairesi elimizden aldı. İki kez mahkemeye çıktık. Son mahkemede hazırlattığmız bilirkişi raporu kabul edilmedi ve yeni bir bilirkişi raporu istendi. 23 Şubat 2010'daki duruşmada yeni bilirkişi raporu doğrultusunda karar verilecek."

İki çocukları daha var
Baba Yusuf Yağmur, Alzey Gençlik Dairesi'nin minik Cem'i Bir Alman bakıcıya verdiğini söylerken "11 yaşında Mehmet ve 4 yaşında Ceren isminde iki çocuğumuz daha var. Biz şiddet kullanan bir ailesi olsak, bu çocuklar neden yanımızda? Haftada bir kez sadece pazartesi günleri saat 14-17 arası Cem'i görmemize izin veriliyor. Gençlik Dairesi bu konuda çok katı davranıyor. Bir iki ay sürmesi gereken dava iki yıla yaklaştı. Mahkeme bir türlü sonuçlanmak bilmiyor. Bu arada altı haftalık bebeğimiz çocuk bakıcısı Alman ailenin yanında iki yaşını doldurdu. Çocuk bize git gide yabancılaşıyor" diye sitem etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!