Yavru köpeğin kulaklarını kestiler

Güncelleme Tarihi:

Yavru köpeğin kulaklarını kestiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2014 16:43

Bursa'da kulakları kesilmiş halde bulunan 2 aylık yavru köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde ameliyat edildi.

Haberin Devamı

Nilüfer Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez Nilüfer ilçesi Alaaddinbey Mahallesi'ndeki inşaat şantiyesinde görevli bir kişi, yolda bulduğu Akbaş melezi yavru köpeğin yaralı olduğunu fark etti.

Durumun Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, kanaması olan köpeği Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürdü. Burada ilk kontrolleri yapılan ve kulaklarının kesildiği belirlenen 2 aylık köpek, ameliyat edildi.

Veteriner hekim Ayşe Yazıcı, merkeze getirildiğinde durumu içler acısı olan köpeğin, çok kan kaybettiği için genel sağlık durumunun bozulduğunu söyledi. Köpeği, ilk müdahalenin ardından hemen ameliyata aldıklarını belirten Yazıcı, "Kulakları, kulak kepçesinin dip kısmından bilinçsizce kesilmişti. 'Y plasti' tekniği ile kulakların deformitesi giderilerek estetik operasyonu başarıyla gerçekleştirdik. 'Can' ismini koyduğumuz talihsiz yavrumuz kısa zamanda sağlığına kavuşacak" dedi.

Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban da köpeklerin kulak ve kuyruk kesiminin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince yasaklandığını hatırlatarak, "Bu tür davranışlarda bulunanların tespiti halinde cezai işlem uygulanmaktadır. Tüm uyarı ve yasaklara rağmen kulak ve kuyruk kesimi hala yapılmakta. Allah vergisi olan bu organların kesimini insanlığa yakıştıramıyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!