Yaşlı seçmenler \"Balkanende\" dedi

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı seçmenler \Balkanende\ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2006 00:00

Hollanda’da 22 Kasım tarihinde yapılacak erken genel seçimlerle ilgili düzenlenen bir ankette Başbakan Jan Peter Balkenende’nin yaşlılar arasında popüler olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Motivaction adlı araştırma bürosu tarafından Plus Magazine dergisi için 50 yaş ve üstündekiler arasında yapılan incelemede \"Seçim sonrası Başbakan kim olsun\" sorusuna çoğunluk \"Balkenende\" yanıtını verdi. Araştırmada, İşçi Partisi (PvdA) lideri Wouter Bos ikinci, Sosyalist Parti (SP) lideri Jan Marijnissen ise üçüncü sırada yer aldılar.

Türkler desteği çekti

Bu arada Türklerin, azınlık hükümetinin büyük ortağı CDA (Hıristiyan Demokratlar Birliği) ile anamuhalefet partisi PvdA’ya (İşçi Partisi) desteklerinde ciddi azalma olduğu ortaya çıktı. Foquz Etnomarketing araştırma bürosu tarafından yapılan incelemeye göre Ermeni soykırımı iddialarını kabul etmedikleri için Ayhan Tonca ile Osman Elmacı’yı milletvekilliği aday listesinden çıkaran CDA’nın Türkler arasındaki oy gücü yüzde 8,7’den yüzde 4,3’e düştü. Aynı gerekçe ile Erdinç Saçan’ı liste dışı bırakan PvdA’nın ise Türkler arasındaki oy potansiyelinin yüzde 50’den yüzde 30’a indiği saptandı.

AMSTERDAM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!