"Yaşasın artık bale yapacağım"

Güncelleme Tarihi:

Yaşasın artık bale yapacağım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 17:16

Türkiye’de tedavi olan ve bacağıkesilmekten kurtulan TuanaAdanur ve ailesi ile HacettepeHastanesi’nde buluştuk. Yürüyeceğigünü iple çeken Tuana “Yaşasınartık hayallerimdeki gibi bale yapabileceğim.Çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

BERLİN’de kanserli bacağı Alman doktorlar tarafından kesilmek istenen altı yaşındaki Tuana, annesi Gülten ve babası Selim Adanur ile birlikte ameliyat olduğu Hacettepe Hastanesi’nde Hürriyet’e konuştu.

Tuana’nın ameliyatının iyi geçtiğini belirten ailenin tek isteği, kızlarının bir an önce yürüyebildiğini görmek. Almanya’ya döndüklerinde Charite Hastanesi hakkında dava açacaklarını belirten Selim Adanur, şunları söyledi:

TUANA ARTIK İYİ
“Alman doktorlar 10 gün içinde bacağı kesilmezse kızımın hayatının tehlikeye gireceğini söylemişlerdi. Üç ay oldu. Almanya’daki doktorlar kızımın hastalığı ile ilgili ikinci bir görüş alamayacağımızı söylediklerinde eşim Gülten’le mücadeleye başladık. Hastane yetkilileri, Tuana’nın ameliyat edilip bacağının kesilmesi için mahkemeye başvurdu. Berlin Gençlik Dairesi de çocuğumu hastaneden çıkaramayacağımı aksi halde onu bizden alacaklarını bildirdi. Bu süre zarfında hastane, eşim ve kızımı 21 gün rehin tuttu. Ancak mahkeme kızımın sağlığı ile ilgili ister Almanya’da ister başka bir ülkede farklı doktorlara başvurabileceğimize karar verdi. Biz de Sayın Bozdağ’ın çabalarıyla kızımızı Türkiye’ye, Hacettepe Hastanesi’ne getirdik. Burada kemik tümörü teşhisi kondu ancak patoloji sonuçları temiz çıktı. Doktorlar bacak kesilmeden kızımın ameliyat edilebileceğine karar verdi. İkinci kemoterapiye gerek bile kalmadı. Tuana artık iyi. Balerin olmak istiyor. Bu hayali artık gerçek olabilir.”

DOKTORLARA DAVA
“Almanya’daki doktorlar hakkında teşhis bile koymadan, biyopsi yapılmadan kızımın bacağını kesme kararı aldıkları için de dava açacağım. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç’a, Hacettepe Hastanesi’ndeki doktorlara ve Hürriyet’e sonsuz teşekkürler.”

HELLO KİTTY İLE OYUN
İyileşmeye başlayan, anne ve babasına tutunarak ayakta duran Tuana ise etrafına gülücükler saçıyor. Bacağı kesilmediği için çok mutlu olduğunu belirten Tuana, yürümeye başlayacağı, koşup oynayacağı günleri iple çekiyor. Yürümeye başladığında hayallerindeki gibi bale yapmak isteyen Tuana,

“Bakan Amca ve size teşekkür ederim. Artık hem bale yapabileceğim hem de en sevdiğim Hello Kitty ile oyunlar oynayabileceğim. Çok mutluyum” dedi.

BAKAN BOZDAĞ TALİMAT VERMİŞTİ
HÜRRİYET’in, Berlin’de altı yaşındaki Tuanna’nın bacağını kesme kararı alan ve ailenin ikinci bir doktor görüşü almasına izin vermeyen babaya ‘kızının hayatını tehlikeye sokuyor’ gerekçesi ile velayet davasının açılması haberi üzerine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ harekete geçmişti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nı devreye sokan Bozdağ, Tuana’nın tedavisinin Türkiye’de gerçekleşmesi için aileye yardımda bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!