YaÅŸar Üniversitesi’nden 6 akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim Ä°nsanları’ listesinde

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Üniversitesi’nden 6 akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2023 10:44

Yaşar Üniversitesi’nden altı akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde yer aldı. Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, farklı alt disiplinlerde dünyadaki bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime giren 210 bin 198 kişiden oluşan çalışmada Türkiye’den 1395 bilim insanı listelendi.

Haberin Devamı

 AMERİKA Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Stanford Üniversitesi’nden Dr. John loannidis’in liderliğinde çalışan özel bir araştırma ekibinin hazırladığı ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesi, dünyadaki bilim insanları arasında yüzde 2’lik dilime giren 210 bin 198 kişiden oluşuyor. Liste, bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, yazar sıralamaları gibi farklı değişkenlerin değerlendirilmesiyle oluşturuldu. Bilim insanlarının 22 ana bilim dalı ve 174 alt bilim dalında listelendiği çalışma, Scopus veri tabanındaki veriler kullanılarak hazırlandı. Türkiye’den 1395 bilim insanının yer aldığı 2022 yılı kategorisindeki listeye; Yaşar Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Gürel, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Banu Yetkin Ekren, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mir Jafar Sadegh Safari, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Türker Özmen girdi.

Yaşar Üniversitesi’nden 6 akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde

Yaşar Üniversitesi’nden 6 akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde
Ä°NDEKSLERDE Ä°LK SIRADA
Operasyon yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, yeşil lojistik, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, endüstri 4.0, çok kriterli karar verme yöntemleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdüren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, son beş yıllık sıralama incelendiğinde ‘ABCD Journal Quality List’, ‘Scimago Journal Ranks’, ‘HCERES’ ve ‘Handelsblatt’ indekslerinde, Türkiye’deki üniversitelerde görev yapan araştırmacılar arasında ilk sırada yer almıştı.

Haberin Devamı

ENERJÄ° ALANINDAKÄ° SAYILI BÄ°LÄ°M Ä°NSANLARINDAN
Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Arif Hepbaşlı’nın çalışmaları ise enerji, ekserji, eksergoekonomik ve eksergoçevresel yöntemlerinin analizi ve uygulaması ve güneş enerjisi destekli sistemlerinin performans değerlendirmesi üzerinde yoğunlaşıyor. Çok sayıda ulusal uluslararası bilimsel etkinliklerin organizasyonunda yer alan Prof. Dr. Hepbaşlı, enerjiyle ilgili çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilerde de hakemlik, editörlük gibi görevler üstleniyor.

Yaşar Üniversitesi’nden 6 akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde

Yaşar Üniversitesi’nden 6 akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde


PEK ÇOK HİBE VE ÖDÜL ALDI
Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem Gürel ise mimarlık kuram ve eleştiri alanında modern mimarlığın kültürlerarası tarihçesi, mekân-kültür, mekân-toplumsal cinsiyet, göç ve yerinden edilme-mekân ilişkisi ve tasarım eğitimi konuları üzerinde çalışıyor. Araştırmaları için birçok hibe ve ödül alan Gürel’in makaleleri ‘Journal of Architectural Education’, ‘Journal of Architecture’, ‘Journal of the Society of Architectural Historians’, ‘Gender, Place and Culture’, ‘Journal of Design History’ ve ‘Journal of Architectural and Planning Research’ gibi alanında önemli pek çok dergide yayımlandı.

Haberin Devamı

HÄ°DROLÄ°K VE HÄ°DROLOJÄ° LABORATUVARI KURDU
Onlarca uluslararası ve tanınmış araştırmacı ile iş birliği yapan İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mir Jafar Sadegh Safari ise iklim değişikliği belirsizliğini ve değişkenliğini göz önünde bulundurarak su kaynakları sistemlerinin kırılganlığını azaltmayı ve sürdürülebilirlik ve dayanıklılığını artırmayı amaçlayan özgün yöntemler geliştiriyor. Geçmiş ve güncel araştırmaları yüksek etki faktörlü dergilerde yayımlanan Doç. Dr. Safari, 100’den fazla hakemli makale ile hidrolik, hidroloji ve su kaynaklarına değerli katkılar sağladı. Dr. Safari, Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde bir hidrolik ve hidroloji laboratuvarı kurdu. 60’dan fazla SCI dergisinde aktif bir hakem ve editörlük yapıyor.

Haberin Devamı

STANFORD LİSTESİ’NE İKİNCİ KEZ GİRDİ
2020 yılında da Prof. Dr. Arif Hepbaşlı ile beraber dünyadaki en başarılı bilim insanları listesine giren İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Türker Özmen, kurumsal sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik, iş etiği, çevre yönetimi, girişimcilik, sosyal girişimcilik ve örgütler arası ilişkiler gibi konularda çalışmalarını sürdürüyor. Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül sahibi olan Prof. Dr. Özmen’in yürütücü olarak yer aldığı Avrupa Birliği ve kurumsal iş birliği projelerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda birçok yayını, bildirisi, makalesi, kitabı ve kitap bölümü de bulunuyor.

ABD’DE ARAŞTIRMALAR YAPTI
Endüstri MühendisliÄŸi Bölümü Öğretim Ãœyesi Doç. Dr. Banu Yetkin Ekren’in çalışma alanları arasında; otomatik depolama sistemleri, tesis yerleÅŸim problemleri, tedarik zinciri, lojistik, benzetim, benzetime baÄŸlı optimizasyon, rassal modelleme konuları yer alıyor. Doktorasını tamamladığı Louisville Ãœniversitesi’nde 2011-2012 yılları arasında Post Doktora çalışması yürüten Doç. Dr. Ekren, ABD’nin Pennsylvania eyaletinde bulunan savunma devlet kurumunun en büyük deposunda, benzetime baÄŸlı bir performans iyileÅŸtirme çalışması yürüttü.Â

Yaşar Üniversitesi’nden 6 akademisyen ‘Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları’ listesinde

( Soldan sağa) Mir Jafar Sadegh Safari, Yiğit Kazançoğlu, Meltem Gürel, Arif Hepbaşlı, Levent Kandiller

BAKMADAN GEÇME!