Yaşar Kemal Köln’de yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Kemal Köln’de yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 11:45

Türk edebiyatına onlarca roman, deneme, röportaj ve şiiri miras bırakan ünlü yazar Yaşar Kemal, Almanya’nın Köln kentinde 6-7 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek sempozyumda anılacak.

Haberin Devamı

YAŞAR Kemal’in Anlatı Dünyası’ adı katında düzenlenecek Uluslararası Sempozyum çerçevesinde birinci nesil Türklerin ‘Köl’ün radyosu’ dediği WDR Türkçe programlarında yıllarca çalışan Osman Okkan’ın 1997 yılında ‘Ülkesinin Ozanı ve Tarihçisi’ adı altında çektiği ve ‘Yaşar Kemal-Şiirsellikle Politika Arasında’ ismini verdiği belgesel film gösterilecek hem de yakın dostu Zülfü Livaneli sahne alarak ünlü yazarı yaşatacak. Türkiye Almanya Kültür Forumu, Yaşar Kemal Vakfı, Heinrich Böll Vakfı, Allianz Kültür Vakfı ve Livaneli Vakfı’nın iş birliğiyle düzenlenecek sempozyum Köln’de ‘WDR Funkhaus Wallrafplatz’ salonunda gerçekleşecek.

Yaşar Kemal Köln’de yaşatılacak
AÇILIŞ KONUŞMASINI CEM ÖZDEMİR YAPACAK
Federal Hükümetin Kültür ve Medya Sorumlusu Devlet Bakanı Claudia Roth, himayesinde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye kökenli Federal Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir’in yapması öngörüldü. İki gün sürecek etkinlikte Türkiye ve Batı Avrupa’dan 31 uzmanın 7 ayrı oturumda 7 yıl önce kaybettiğimiz ünlü yazarımız Yaşar Kemal’in ‘edebi ve ebedi mirasları üzerine sunum yapacakları’ belirtildi. Sunum yapacak uzmanlar arasında, Fransa Kültür eski Bakanı Jack Lang, Zülfü Livaneli, Zehra İpşiroğlu, Zeynep Oral, Buket Uzuner, Levent Yılmaz, Aslı Erdoğan’ın yanı sıra Marc Semo, Lucien Leitess, Norbert Mecklenburg, Max Lucks, Helga Bohne gibi Alman ve Fransız şahsiyetlerin bulunduğu da etkinlikle ilgili açıklamada yer aldı. Aynı açıklamada konuşmacıların, Yaşar Kemal’in eserlerini / edebiyatını, ‘Toplumsal Vicdan’, ‘Gazetecilik’, ‘Doğa vizyonu’, ‘Çukurova ve İstanbul sahilleri’, ‘İlhamlar, izler ve yeni vizyonlar’ başlıkları altında değerlendireceklerine de yer verildi. 6 Mayıs akşamı saat 20.00’de Köln ‘Ludwig Museum’da, ‘Yaşar Kemal-Şiirsellikle Politika Arasında’ belgeselinin gösteriminin ardından bir açık oturum da düzenlenecek.

BAKMADAN GEÇME!