Yardım yerine dayak

Güncelleme Tarihi:

Yardım yerine dayak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 00:00

Karadenizli Çakıral Ailesi´nin evinde kiracı olan Alman aile gürültü yapınca, polis çağrıldı. Ancak olay yerine gelen polisin, Alman kiracıyı uyarmak yerine, Türk ev sahibini dövdüğü ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Almanya’nın Duisburg kentinde, gürültü yapan Alman kiracısı ile tartışan 61 yaşındaki Ahmet Çakıral, olaya müdahale eden polisin gürültü yapan kiracısını uyarmak yerine kendilerine saldırdığını ileri sürdü.

Geçirdiği bir iş kazası sonucu elinden sakat olan Ahmet Çakıral polislerin kendilerini dövdüklerini iddia ederek, polis köpeğinin de oğlu Uğur Çakıral’ın kolunu ısırdığını söyledi. Çakıral, polisin saldırttığı köpeğin oğlunun kolundan madeni para büyüklüğünde et parçası kopardığını belirtti.

Önce Uyardılar

35 yıldan beri Almanya’da yaşayan Trabzonlu Ahmet Çakıral olanları şöyle anlatı: \"Gece saat 23.00 sıralarında merdiven boşluğunda bağırışmalar duyduk. Tatilde bulunan Alman kiracımın kızı, erkek arkadaşı ve tanımadığımız bir kadın kavga ediyorlardı. Kendilerini kibarca sessiz olmaya davet ettik.

Uyarımızı ciddiye almayan tanımadığımız kadına oğullarım Uğur ve Onur binadan çıkmalarını söylediler. Bunun üzerine kadın binayı terk etti. Oğullarım da kapıyı kilitleyip içeri girdiler. Yaklaşık 15 dakika sonra diğer dairemizdeki Türk kiracımız içeri girdiği sırada kavga çıkaran Alman kadın 45-50 yaşlarındaki babası ve arkadaşını alarak tekrar içeri girmiş. Bizim dairenin kapısına dayandılar.

Kapıyı açtığımızda kızın babası zorla içeri girmek istedi. Bağırarak, kızına neden binaya giriş yasağı koyduğumuzu sordu. Biz de durumu izah ettik. Ancak tartışmaya devam edince binayı terk etmesini istedik. Dışarı çıktıkları sırada Türk kiracımızın Alman eşi de polisi arayarak olanları anlatmış.\"

Polis basknı

Bir anda binanın çevresini polislerin sardığını belirten Çakıral, \"Yaklaşık 10-12 polis arabası 20-25 de polis geldi. Dış kapıdan çıktığım sırada polisin biri sakat kolumu arkaya kıvararak vurmaya başladı. Şaşkınlık ve korkuyla ’Ne yapıyorsunuz? Neden vuruyorsunuz? dedim. Bu kez diğer polisler de bana saldırdı. Polis köpeği de oğlum Uğur’un koluna yapıştı. Isırdığı kolundan et parçası koptu\" diye konuştu.

Olayı yatıştırmak üzere gelen polislerden meydan dayağı yediklerini belirten Çakıral, polislerden şikayetçi olduklarını belirtti. Polis köpeği tarafından ısırılan Uğur Çakıral’a bir haftalık \"iş göremez\" raporu verildi.

Metin ES / DUİSBURG

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!