Yanlış adamın yüzüne asit atmış

Güncelleme Tarihi:

Yanlış adamın yüzüne asit atmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 12:42

İngiltere’nin Truro kentindeki evinin kapısını açtığında yüzüne asit atılan ve saldırıda bir gözünü kaybeden 30 yaşındaki müteahhit Andreas Christopheros’un bir kimlik karışıklığına kurban gittiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili görülen mahkemede 49 yaşındaki boyacı David Phillips’in bir aile üyesine yapılan uygunsuz bir davranışın öcünü almak için Hastings kentindeki evinden 300 mil uzaklıktaki Truro’ya geldiği ve kapısını çaldığı Christopheros’un yüzüne bateri asidi fırlattığı açıklandı.

Bir çocuk babası Christopheros’un karısı Pia’nın da kocasının yüzündeki asidi temizlemeye çalışırken yaralandığı belirtildi.

Asıl hedefinin Christopheros olmadığı belirtilen ancak gerçekte kime saldırmayı planladığı mahkemede açıklanmayan Phillips’in polis sorgusunda hiç bir soruyu cevaplamaya yanaşmadığı ancak suçunu kabul ettiği açıklandı.

Savcılık saldırının asıl hedefi olan adamın olayla ilgili bilgilendirildiğini söylemekle yetindi.

Mahkemeye güneş gözlükleri ve yüzündeki yaraları saklayan bir maske ile gelen Christopheros’un bir gözünün tamamen kör olduğu, diğer gözünün ise kısman görme yetisini yitirdiği belirtilirken adamın yüzünde, boynunda ve kollarında da feci yanıkların bulunduğu açıklandı.

Phillips’in alacağı cezanın 9 Ekim’de belli olacağı duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!