Yanlı yayın protestosu

Güncelleme Tarihi:

Yanlı yayın protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 17:57

ALMANYA'nın Bielefeld kenti yakınlarındaki Minden kentinde yayımlanan "Mindener Tageblatt" adlı yerel gazete, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları konusunda taraflı davrandığı gerekçesiyle Türkler tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Mindenli Türkler, Almanya'da yaşayan bir Ermeni kadının, Türkler'e yönelik ağır eleştiri ve hakaret içeren yazısına okur köşesinde yer verirken, bu yazıya cevaben Türkler'in gönderdikleri mektubu yayımlamayan gazeteyi protesto ederek gösteri düzenledi.
Türkler, gösteriden sonra gazetenin yazı işleri müdürlüğünü ziyaret ederek, yerel haberler sorumlusu Hartmut Nolte ile görüştü.
Görüşmeye katılan yazar Ali Söylemezoğlu, yaptığı açıklamada, "Biz Ermeni meselesini ortaya koyarken kimseyi karalamadığımızı, herkesle konuşmak istediğimizi ve tartışmaya çağırdığımızı belirttik. Ancak gazete bu açıklamayı yayımlamadı. Biz de bu tutumu protesto etmek için toplandık. Gazetenin bu taraflı tutumunu protesto ediyor ve Minden'de 66 kişinin imzasını attığı bildiriyi basmalarını istiyoruz. Bu bildirinin içeriği şöyle: 1915 yılında yaşanan olayları farklı değerlendirenler var. Bizim elimizde bu konuda belge var. Eğer bu konuda bir şey söylemek isteyen varsa buyrun konuyu birlikte ele alalım, kamuya açık tartışalım, belgeleri ortaya koyalım, hakikatler ortaya çıksın" dedi. Söylemezoğlu, "Mindener Tageblatt"ın yayınlamak istemediği çağrıyı Almanya geneline yaymak istediklerini kaydetti. Münir Yüksel adlı vatandaş Türkler'in Avrupa'da lobi oluşturması ve kendi haklarını kendilerinin savunması gerektiğini ifade ederek, "Biz buradan yola çıktık, tüm Türk vatandaşlarını görmek istiyoruz" dedi. Duisburg kentinden protesto gösterisine katılan Bekir Sipahi ise Türk tarihinde utanılacak hiçbir şey bulunmadığını belirterek, "Türkler Avrupa'da birlik olmalı, olmak zorunda. Mücadele başlamıştır. Gerçekleri görmek istiyorlarsa arşivleri açıp okusunlar, arşivlerini açsınlar, kaçmasınlar. Türk, tarihinde utanacak bir şey yapmamıştır" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!