Yahudi müzisyen antisemitizm yalanını itiraf etti!

Güncelleme Tarihi:

Yahudi müzisyen antisemitizm yalanını itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 11:19

Yahudi müzisyen Gil Ofarim, Yahudi olduğu için otelde ayrımcılığa uğradığı yönündeki iddiaları uydurduğunu itiraf etti. Leipzig Bölge Mahkemesi’nde görülen duruşmada beklenmedik itiraf, savcılık ile davalı avukatlarının müzakerelerin ardından geldi.

Haberin Devamı

MÜZİSYEN Ofarim, Ekim 2021’de kendi Instagram sayfasından paylaştığı videoda, Leipzig’deki bir otelin çalışanına yönelik ciddi antisemitizm suçlamalarında bulunmuştu. Ofarim’in iddiasına göre otel müdürü, Yahudi müzisyenden boynundaki ‘Davut Yıldızı’nı çıkarmasını istedi ve ancak o zaman giriş yapmasına izin vereceğini söyledi. Ofarim’in Yahudi düşmanlığı yaşadığı iddiasından sonra bu video internette viral oldu. Otel çalışanı itiraz etse de ülke genelinde protestolar ve Ofarim’e destek mesajları geldi. Siyasiler açıklama yaptı. Yapılan araştırmada kamera kayıtlarında Ofarim’in iddia ettiği gibi otele girişte boynunda kolye taşımadığı tespit edildi. Bunun üzerine savcılık Ofarim hakkında iftira suçlamasıyla dava açtı.

Yahudi müzisyen antisemitizm yalanını itiraf etti
OTEL MÜDÜRÜNDEN ÖZÜR DİLEDİ
Ofarim, Yahudi olduğu için otelde ayrımcılığa uğradığı yönündeki iddiaları uydurduğunu itiraf etti. Leipzig Bölge Mahkemesi’nde görülen duruşmada beklenmedik itiraf, savcılık ile davalı avukatlarının müzakerelerin ardından geldi. Savcılık, Ofarim’i dolandırıcılık ile de suçlamıştı. Duruşmada verilen aranın ardından Ofarim, hakkındaki iddiaların doğru olduğunu kabul etti ve aynı zamanda müdahil davacı olarak duruşmada yer alan Leipzig’deki Westin Otel’in müdüründen özür diledi. Yahudi müzisyen, mahkemede “Sizden özür dilemek istiyorum” dedi. Otel müdürü de özrü kabul etti. Her iki tarafın da gelişmeler sonrasında anlaşmaya vardığı kaydedildi. Müzisyen Ofarim, haksız yere suçladığı otel çalışanına tazminat ödemeyi kabul etti. Şarkıcıya karşı açılan dava, 10 bin Euro’luk tazminatı ödemesi karşılığında geçici olarak askıya alındı. Mahkeme başkanı duruşmanın kapanış konuşmasında, sanığın özür dileyerek otel müdürünün itibarını iade ettiğini ve böylece kendi itibarını da yeniden kazanabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!