Yağ yakıcı süper besinler

Güncelleme Tarihi:

Yağ yakıcı süper besinler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2014 15:18

Haberin Devamı

1. Yulaf Ezmesi

Yağ yakıcı süper besinler

İçerdiği liflerle uzun süre tok tutar, düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini çok yavaş yükselttiği için ani iştah ataklarını önler, geç acıkılmasını sağlar. Spor yapmanız için gereken enerjiyi verir. Kolesterolle savaşır. Her sabah kahvaltısında bu tür gevrekleri yiyenlerin yüzde 78’i, bir sene içinde 14 kilo vermişler. Bağırsakların çalışmasını desteklediği için kabızlık sorununu çözmeye yardımcı olur.

2. Hindi eti
Proteinler metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur, kas yapımında kullanılırlar. Böylece daha çok kalori yakılır. 100 g hindi etinde 120 kalori, 26 g protein ve sadece 1 gr yağ vardır.

Haberin Devamı

3. Greyfurt
Bu C vitamini deposu meyve, içerdiği benzersiz kimyasal maddeler ile kandaki insülin seviyesini ayarlıyor ayrıca C vitamininin yağ yıkım metabolizmasını hızlandırdığı bilimsel araştırmalarla kanıtlandı. Scripps klinik de yapılan bir araştırma, 12 hafta süresince öğün öncesi greyfurt yiyenler de ortalama 1.5 kilo kaybı olduğunu gösterdi... Günde üç kez yarım greyfurt yiyin.

4. Brokoli:
C vitamininden zengin bir besin olduğu için kalsiyum ve demir emilimini de artırıyor.
Lahana familyasının diğer üyeleri gibi A vitamini ve liflerden de zengin. Çok güçlü fitokimyasallar içeriyor.

5. Yeşil Çay:
Araştırmalar, yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığını ve kilo kaybını artırdığını göstermiştir. Düzenli olarak yeşil çay içenler, içmeyenlere göre yüzed 45 daha yavaş kilo alıyor. Yeşil çay deneklerin iştahını kesme konusunda çok başarılı olmasa da yağ yakımını ve kilo almayı belirgin bir biçimde yavaşlatıyor. İşte bu yüzden her gün en az 1 fincan yeşil çay içilmelidir... Morali de düzelten yeşil çay, kanserden koruyucu ve kalp hastalıklarını önleyen maddeler içerir. Harika bir içecek aynı zamanda çok da lezzetli.

6. Çorba
Penn State Üniversitesi’nde yapılan çalışmaya göre, Çorba, yemekte başlangıç veya ara öğün olarak, bir küçük kase çorba içerek hem daha az yemiş hem de yağlarınızı hızla yakmış olursunuz. Çorba bol sıvı içeriği ve doyurucu özelliği ile iştahı kapatır. Yapılan bir araştırma ya göre haftada beş kez çorba içen insanların vücudundaki yağ oranı içmeyenlere göre daha düşük.

Haberin Devamı

7. Su
Yeni yapılan bir araştırma su içmenin gerçekten kilo vermeyi hızlandırdığını gösteriyor. Yaklaşık 500 ml su içmeyi artırmak ile metabolizma hızında yüzde 30 artış oluyor. Su aynı zamanda iştahı baskılıyor, sodyum ve toksin atılmasını da sağlıyor. Yeterli su içmek susuzlukla açlığı karıştırmanızı da önler. Bolca su için. Sabah kalkar kalkmaz ve gün boyu su içmeye devam edin. Hepsini birden içmeyin.

8. Yumurta
Zengin protein ve aminoasit kaynağı olan yumurtayı özellikle kahvaltılarınızda bol bol tüketebilirsiniz. Kas yapıcı özelliği olan besinin ayrıca yağ yakıcı B12 vitamini içerdiği de biliniyor. Kahvaltıda yumurta yiyeler uzun süre tok kalıyor, yemeyenlere göre daha az kalori alıyor, daha çok yağ kaybedip, kaslarını koruyorlar.

Haberin Devamı

9. Acı biber
Stres hormonlarını azaltan capsaicin sayesinde vücutta daha az yağ depolanmasını sağlıyor. Vücut ısısını artırıyor, metabolizmayı hızlandırıyor.

10. Light yoğurt
Çok zengin kalsiyum kaynağı olduğu için zayıflama metabolizmasında çok etkili, protein bakımından da zengin olduğu için tok tutuyor. Günde 3 öğün yağsız yoğurt yemek, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı oluyor. Tenessee Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, bu diyeti uygulayan insanların yüzde 22 daha çok kilo verdiğini ve yoğurt yemeyen insanların da yüzde 66 oranında daha çok kilolu olduğunu gösteriyor. Günlerini yağsız yoğurt yemeden geçirenlerin, özellikle bel bölgesinde kiloların daha çok toplandığı da açıklandı. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bel çevresi ve göbek yağlarının erimesinde sık tüketenler için ciddi avantajlar sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!