Yabancıya forma satmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yabancıya forma satmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 14:16

Köln’de 20 yıldırantrenör vehakemlik yapanayrıca spor cezalarıkonusundakarar veren spormahkemesindeTahkim KuruluÜyesi sıfatıylagörev yapan MetinSönmez, internettenformatakımı sipariş etmekistedi. Ancakaldığı cevapSönmez’i şaşkınaçevirdi.

Haberin Devamı

Almanya’da doğup büyüyen ve 20 yıldır antrenörlük ve hakemlik yapan Metin Sönmez, 7 yaşındaki çocukların oluşturduğu F-genç futbol takımı için internetten forma seti almak istedi. 2006 yılından bu yana spor cezaları konusunda karar veren mahkemede Tahkim Kurulu Üyesi sıfatıyla görev yapan Sönmez, internette yaptığı araştırma sonucu 14 takım Adidas forma setini SK Teamsport adlı internet sitesinden 129 Euro’ya buldu.

Fiyatının çok uygun olmasından dolayı firmaya e-mail yazarak şort ve çorapların da fiyata dahil olup olmadığını öğrenmek istedi. Ancak ertesi gün gelen e-mailde, “Eşofman, çorap, forma, yanında bir adet futbol topu da bedava. Bu şartlarda yollayabiliriz, ancak yabancılara değil” şeklindeki cevap karşısında şaşıran Sönmez, yaşadıklarını şöyle anlattı:

YENİSİNİ İSTEMEDİM

“2006’da çıkarılan Temel Eşitlik Yasası (AGG) gereğince, kurumlarda ve ticari alanlarda hiç kimse dili, dini, ırkı, rengi ve kültürü nedeniyle ayrımcılık yapıp, aşağılayamaz. Bu yüzden firmaya telefon açıp konuyla ilgili görüşmek istediğimi söyledim. Firma sahibi, olaydan haberi olmadığını belirterek, ‘Yabancılara değil, para transferi ve nakliyat sorunu nedeniyle yabancı ülkelere’ satış yapmadıklarını ileri sürdü. Ben de elimdeki yazılı belgede farklı bir açıklama yapıldığını belirttim. Telefonu kapattıktan sonra Hessen’deki firma için polise suç duyurusunda bulundum. Ardından firma e-mail yollayarak özür diledi. Daha yeni modeli aynı fiyata verme teklifinde bulundu. Ancak olayı mahkemeye taşımaya kararlıyım. Sadece beni değil tüm yabancıları aşağılayan bir durum söz konusu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!