Yabancıların Lahey'e yerleşmesine engel talebi

Güncelleme Tarihi:

Yabancıların Laheye yerleşmesine engel talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 18:06

Hollanda’da iktidarın büyük ortağı Liberal Parti'nin (VVD) Lahey Belediye Meclisi üyeleri tarafından hazırlanan uyum raporunda, şehre yerleşecek yeni yabancılar için belirli kriterlerin oluşturulması istendi.

Haberin Devamı

Tıpkı Rotterdam'ın bazı bölgelerinde uygulandığı gibi, gelirleri belli bir düzeyin altında olanlar ile uyuşturucu ve şiddet gibi suçlara bulaşanlara şehrin kapılarının kapatılmasını savunan VVD, ayrıca belediyeden yabancıların girdiği uyum sınavı seviyesini yükseltmesini istedi.

Kültürel etkinliklerle ilgili bazı avantajlar sağlayan belediyeye ait "Ooievaarspas" isimli karta sahip olma şartlarına Hollandaca bilme zorunluluğunun eklenmesi gerektiğine işaret edilen raporda, "uyumla ilgili varolan sorunlar çözülmeden düşük gelirlilerin şehre yerleşmesine izin verilmemesi" gerektiği vurgulandı.

Lahey'deki yerel koalisyonun büyük ortağı İşçi Partisi (PvdA), hazırlanan rapora büyük tepki göstererek, dile getirilen önerileri "skandal" olarak değerlendirdi. Bu önerilerin şehirdeki koalisyonu zora soktuğuna işaret eden PvdA;nın entegrasyondan sorumlu meclis üyesi Rajesh Ramnewash, yaptığı açıklamada, "VVD bundan derin bir utanç duymalı" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!