Yabancı radikal dincilere sınır dışı etme tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Yabancı radikal dincilere sınır dışı etme tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 15:25

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, ülkedeki kamu düzenini tehdit eden "yabancı radikal dincileri" sınır dışı etme tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

Strasbourg’daki bir caminin açılışına katılan Valls, ”Ülkede kamu düzeni için tehdit olan yabancı radikal dincileri sınır dışı etme konusunda hiç tereddüt etmeyeceğim” dedi. ”Fransız değerlerine ve kurumları için tehdit olan, nefret yayan ve kadın haklarına saygı göstermeyen yabancı radikal dincilerin ülkede kalmasına izin vermeyeceğini” yineleyen Valls, ”Bizim ülkemizde hukuk kurallarımızı hiçe sayan ve ırkçılık yapan radikal dincilerin gerçek İslam ile alakaları yok ”dedi.

Valls, İslam dünyasında tepki yaratan film ve karikatür krizi karşısında ülkedeki Müslüman kuruluşlarının temsilcilerinin sağduyu ile yaklaşmasını takdirle karşıladığını sözlerine ekledi. Yaklaşık 1,300 metrekare genişliğindeki yeni cami, ibadet esnasında 1,500 kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. Yaklaşık 10,5 milyon avroya mal olan caminin finansmanına Kuveyt ve Suudi Arabistan destek erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!