Wuppertal Merkez Camii

Güncelleme Tarihi:

Wuppertal Merkez Camii
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 10:36

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı olarak yaklaşık 32 yıldır hizmet veren Wuppertal Merkez Camii, minaresi ile kentin çehresine ayrı bir güzellik katıyor.

Haberin Devamı

300’ü aşkın üyesi ve genel faaliyetleri ile Wuppertal’daki yabancı kuruluşlar arasında ilk sırada yer alan Merkez Camii, özellikle Ramazan ayında ziyaretçilerin akınına uğruyor. Diyalog ve hoşgörü çerçevesinde camiye gelen ziyaretçilere, her akşam kurulan iftar sofralarında yemek ikram ediliyor. Daha sonra cami içerisinde İslam hakkında bilgiler veren başta din görevlisi Abdullah Demircan ve yönetim kurulu, konuklar ile özel olarak ilgilenerek aynı zamanda Türk konukseverliğini de sergilemiş oluyor.

1979 yılında kiraladıkları binada hizmet vermeye başlayan Merkez Camii, üye kapasitelerinin artması ile beraber ihtiyaca da cevap veremez oldu. 1987 yılında Gathe caddesi üzerinde bulunan arsayı satın alarak cami inşaatının ilk temellerini attı. Aynı yıl hizmete giren Merkez Camii, 1999 yılında da minaresine kavuştu. Uzun uğraşlar sonucu belediye yetkililerinden minare izni alan yöneticiler, büyük bir başarının altına imza attılar. Aynı anda 2000 kişinin ibadet edebildiği camide kadınlar için ayrı ibadet yeri, dernek lokali, gençlik lokali, şadırvan ve gasilhane bulunuyor.

Wuppertal Belediye Başkanı Peter Jung’un sürekli ziyaret ettiği ve tüm şehir etkinliklerinde yer verdiği Merkez Camii, hafta sonları öğrencilere din dersleri imkanı da sunuyor.

















Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!