Wunsiedel-Torbalı meslek projesi

Güncelleme Tarihi:

Wunsiedel-Torbalı meslek projesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 19:49

Bavyera'nın Wunsiedel kasabası ile İzmir’in Torbalı ilçesi arasında 26 yıl önce başlatılan gençlik değişimine, şimdi de meslek alanında yapılması düşünülen öğrenci değişimi projesi ile devam ediliyor.

Haberin Devamı

Proje için iki taraf temsilcileri Torbalı’da bir araya geldi. Wunsiedel Meslek Yüksekokulu ile Torbalı Meslek Yüksekokulu mermer, mozaik ve taş oymacılığı gibi alanlarda karşılıklı öğrenci ziyaretlerinin 2012 yılında başlaması planlanıyor. Öğrenci değişim programına Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da destek verecek.

ALMAN HEYETİ TORBALI'DA
Wunsiedel Meslek Yüksekokul Müdürü Heinz Rhein, Müdür Yardımcısı Erwin Honauer, öğretmenler Jürgen Richter ve Klaus Heindl ile Wunsiedel-Torbalı kardeş kent proje sorumlusu Reinhard Pössnecker’in Torbalı’da yaptıkları ilk temaslar olumlu geçti. İlçeyi ve Torbalı’daki taş ocağını gezen Heinz Rhein, “Burada eğitim kalitesi oldukça yüksek. İmkanlar çok geniş, değişimin iki taraf için de faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Geziler sırasında Alman heyetine eşlik eden Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Erdoğan, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Kasım ayında Wunsiedel’e giderek orada incelemeler yapıp gençlerin mesleki eğitim almalarını sağlamak istediklerini" söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!