Wundsiedel-Torbalı kardeşliği

Güncelleme Tarihi:

Wundsiedel-Torbalı kardeşliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 11:56

BAVYERA’nın Wunsiedel kasabası ile İzmir’in Torbalı ilçesi arasında kardeş kent projesinin 25. yıl kutlamaları çerçevesinde 21 genç ve iki rehberle üç haftalık gezi için Almanya'ya gelen Türk grubunu Wunsiedel Kaymakamı Dr. Karl Döhler kabul etti. Program yoğunluğu nedeniyle gezi programının ikinci haftasında gençlerle biraraya gelen Dr. Karl Döhler, Torbalılı gençlere ziyaretin içeriği ve kentle ilgili bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Wunsiedel-Torbalı kardeşliğinde 25 yılda iki ilçeden 982 genç karşılıklı ziyaret programına katıldı. 25 yıl içinde programlara Reinhard Pössnecker, Martin Rescke, Mustafa Okuroğlu, Hatice Yaman, Gökhan Özenç ve Aydın Sözner rehberlik yaptı. Dil kursu ve staj için Türkiye ile Almanya’ya arasında Onlarca genç karşılıklı ziyaret gerçekleştirdi. Çalışma Kampı programına katılan Türk, Alman ve Macar gençleri sanat ve çeşitli ortak çalışmalar yaparak farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu. Türkiye ve Almanya adına değişim programı çerçevesinde ressam, heykeltıraş uzman sanatkarlar gençlik programına katıldı ve yaptıkları eserleri tanıtma fırsatı buldu.

Adına yemek verdi
Wunsiedel Kaymakamı Dr. Karl Döhler, Türk gençlerine Marktleuthen kasabasında Torbalı’lı Türk esnafı Sedat Taşdelen’in yerinde verdiği öğle yemeğinde pizza ikram etti. Yemeğe Kaymakam Döhler'in eşi Rosemeiri Döhler, değişim program sorumlusu Reinhard Pössnecker, yardımcısı Martin Rescke, Türk grubunun rehberleri Aydın Sözner ve Hatice Yaman’da katıldı. Torbalı’dan gelen Türk grubu 14 Ağustos Cumartesi günü dönüyor. Alman grubu ise 3 haftalık gezi için 20 Ağustos’ta Torbalı’ya gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!