Wulff sonrası spekülasyonları başladı

Güncelleme Tarihi:

Wulff sonrası spekülasyonları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 14:08

Cumhurbaşkanı Wulff hakkında istifa sesleri giderek yükselirken, gazeteler de Wulff'un istifası sonrasında cumhurbaşkanlığı için adı geçen isimleri öne çıkarmaya başladı. Bild Gazetesi, SPD'li Frank Walter-Steinmeier'in de cumhurbaşkanılığı için adının geçtiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Hakkındaki kredi ve basına sansür iddialarına rağmen istifa etmeyi düşünmediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Christian Wulff'a, somut istifa çağrısı kendi partisinden de gelmeye başladı. Federal Meclis CDU Milletvekili Karl-Georg Wellmann, Alman İkinci Televizyonu ZDF'ye yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanına özel tavsiyem şudur. Artık kendisi ve ailesine daha fazla bunları yaşatmasın” dedi.

Wellmann, tartışmalarla birlikte cumhurbaşkanlığı makamının büyük zarar gördüğünü söylerken, yaşananların 1 yıl sonra da unutulmayacağını ifade etti. CDU Aşağı Saksonya Eyalet Meclis Grup Başkanı Björn Thümler de, Wulff'la ilgili skandalın artık CDU için bir yük olmaya başladığını söyledi.

Maiziere ortak aday olabilir
Cumhurbaşkanı Wulff ısrarlı bir şekilde istifa etmeyeceğini açıklamasına rağmen, basında Wulff'un olası istifası sonrası kimini cumhurbaşkanı olacağı konusunda spekülasyonlar yapılmaya başlandı. FAZ Gazetesi, Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere'nin cumhurbaşkanlığı konusunda hem iktidar hem de muhalefette uzlaşma sağlanabileceğini yazdı. Maiziere'nin ortak aday olacağını belirten gazete, Birlik Partileri içinde de artık Wulff'a karşı olanların sayısının giderek arttığını duyurdu. SPD'li Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Thierse de Wulff'un söz verdiği gibi kredi ve medya skandalıyla ilgili açıklamalarını yayınlamasını istedi.

Steinmeier avantajlı
Wulff'un yerine kimin geçebileceği konusunda ise en ilginç iddiayı Bild ortaya attı. Gazete, SPD Federal Meclis Grup Başkanı Frank-Walter Steinmeier'in isminin de cumhurbaşkanlığı için geçtiğini duyurdu. Gazete, Angela Merkel'in SPD'nin adayını desteklemek zorunda kalması durumunda Steinmeier'e yeşil ışık yakabileceğini yazdı. SPD ile CDU arasındaki koalisyon zamanında Merkel ile Steinmeier arasında güven ortamı bulunduğu, Steinmeier'in tartışma üslubuyla CDU'lular arasında büyük saygı uyandırdığı belirtildi. Bild ayrıca, Merkel'in Steinmeier'e destek vererek, olası bir rakip başbakan adayından da kurtulabileceğini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!