Wulff esprisi karnavalı böldü

Güncelleme Tarihi:

Wulff esprisi karnavalı böldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 16:50

Almanya’nın Köln kentinde geleneksel konulu araç korteji için hazırlanan Cumhurbaşkanı Christian Wulff’lu karnaval aracı, karnavalcıları böldü.

Haberin Devamı

Wulff’u tavşan kostümü içinde bir kasabın tezgahında resmetmek isteyen karnavalcıları eleştiren karnaval aracı tasarımcısı Jacques Tilly, Wulff’un ‘kurban’ gibi gösterilmesinin doğru olmadığını dile getirdi. Hicivli bir mizah anlayışının karnavalın ruhunda olduğunu vurgulayan Tilly, korteji izleyenlerin kendi fikirleri edinmelerinde bir sakınca olamayacağını dile getirdi.

Tilly bu nedenle Düsseldorf korteji için bir yıl öncesinde Guttenbergli araçta olduğu gibi daha ‘sert’ bir Wulff’lu araç tasarlayacağını açıkladı. Araç kortejinden sorumlu Christoph Kuckelkorn ise amaçlarının suçluyu aramak olmadığını ve konunun da zaten hala tam olarak aydınlatılmadığına işaret etti. Köln’deki mizah anlayışının çok daha farklı olduğunu anlatan Köln Karnaval Şenlik Komitesi Üyesi Sigrid Krebs de, kimseyi yaralamak veya küçük düşürmek istemediklerini açıkladı. Köln Karnavalı’nın neşe uyandırdığını belirten Krebs, Wulff’u tavşanla betimleyerek Köln’ün ünlü siması Willy-Millowitsch’in bir eserine atıfta bulunduklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!