Worldstar'a Türk damgası

Güncelleme Tarihi:

Worldstara Türk damgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 17:37

Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafindan organize edilen Worldstar Ambalaj Ödülleri Almanya´nın Düsseldorf kentinde dün düzenlenen bir törenle sahiplerine verilirken, yarışmaya Türk tasarımcılar damga vurdu. Ambalaj tasarım alanında uluslararası bir çok proje gerçekleştiren Orhan Irmak Tasarım, WPO tarafından gerçekleştirilen WorldStar´da iki ödül birden kazandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen uluslararası Ambalaj Tasarım Fuarı Interpack kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninde, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından organize edilen Worldstar Ambalaj Ödülleri sahiplerine verildi.

Düsseldorf fuar alanında bulunan Congress Center´de yaklaşık dört yüz davetlinin katıdığı WorldStar Ödül töreninde, yarışmaya farklı ülkelerden katılarak WorldStar ödül kazanan 107 ambalaj tasarım şirketine ödülleri verildi.

1970 yılından beri düzenlenmekte olan ve sadece ülkelerindeki akredite ambalaj yarışmalarında dereceye girmiş projelerin katılabildiği uluslararası WorldStar Ambalaj Ödülleri'nde, bu yıl 30 farklı ülkeden 278 proje yarıştı.Orhan Irmak Tasarım'ın Evyap firması için hazırladığı Arko Nem Çatlak Önleyici Krem ambalaj tasarımı ve Glaxo Smith Kline firması için hazırladığı Sensodyne Isoactive diş macunu market standı tasarımı, WorldStar 2010'da kişisel bakım kategorisinde ödüle layık bulundu.

WorldStar komite başkanı Keith A.Pearson´un elinde ödüllerini alan Orhan Irmak Tasarım ortakları Orhan Irmak ve Gökhan Irmak, WorldStar ödülleri ile Orhan Irmak Tasarım'ın uluslararası arenada önemli bir baarı ve prestij kazandığını belirtti.

Uluslararasi ödül kazanmak hem bizi, hemde ekibimizi motive ediyor diyen Orhan Irmak, "böylesine prestijli ödül kazanmamız aynı zamanda dünya standarlarını yakaladığımızı gösteriyor.Uluslararası ödüllerde, bulunduğunuz ülkedeki diğer firmalarla yanlız yarışmıyor, bütün dünyadaki tasarım ofisleriyle yarışıyorsunuz ve onların arasından belirli bir kaliteyi yakalamış olmakla böyle ödülleri kazanmak bizleri çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Orhan Irmak Tasarım´ın bundan sonraki hedeflerinin Avrupa'ya açılmak olduğunu belirten Orhan Irmak, fırmamızı Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri için Frankfurt merkezli Bayam Consulting & Communication firması temsil edecek dedi.Orhan Irmak, Bayam Conulting & Communication ile işbirliklerinin, İstanbul merkezli global bir tasarım ofisi olma yolunda önemli bir adım olduğunu ve bu sayede Avrupa'ya yaptıkları tasarım hizmeti ihracatının artacağına inandığını da ayrıca belirtti.

WorldStar´da iki ödül birden kazanmanın gururunu yaşıyoruz ifadesine yer veren Gökhan Irmak, Türk firması olarak uluslararası arena da ödül almak oldukça sevindirici dedi.

Orhan Irmak Tasarım´ın Avrupa temsilciliğini alan Bayam Consulting & Communication firma adına İfaket Bayam ve Bahadır Bayam, ödül töreninde Orhan Irmak Tasarım´ın ortakları Orhan Irmak ve Gökhan Irmak´ı ilk tebrik eden isimler oldu.

Red Dot - Best of the best 2007 ödülü, Design Preis Deutschland 2008 Adaylığı, Pentawards 2009 Bronz ödülü gibi dünya çapında prestije sahip uluslararası başarılar kazanmış olan Orhan Irmak Tasarım, Türkiye, İspanya, Rusya, Mısır gibi birçok ülkeden yerli ve yabancı markaya yaratıcı ambalaj tasarımı alanında hizmet veriyor.

Düsseldorf´ta düzenlen WorldStar ödül töreninde, Orhan Irmak Tasarım´ın yanısıra Namet GIDA SAN.ve TiC.A.Ş. ve Dentaş Kağıt Sanayi A.Ş. gibi şirketlerde benzer ödül aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!