Wissler istifa etmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Wissler istifa etmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 13:30

Cinsel taciz iddialarına adı karışan eski hayat arkadaşından ayrılan Sol Parti Eş Başkanı Janine Wissler, göreve devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Sol Parti Hessen Teşkilatı’nda cinsel taciz ve istismar yaşandığı iddiaları, partide yeni bir kriz yaşanmasına yol açtı. Sol Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) dün akşam (Çarşamba) yaptığı toplantıda cinsel taciz ve istismarı şiddetle kınarken, gelen şikâyetlerin vaktinde dikkate alınmamasını ‘büyük bir hata’ olarak değerlendirdi ve mağdurlardan özür dilendi. Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, “Partimizde cinsiyetçiliğe, cinsel istismar ve tacize kesinlikle yer olmamalıdır” denildi. Sol Parti yöneticileri, iddiaların ve şikâyetlerin üzerine kararlı bir biçimde gidilerek her şeyin şüphe götürmez bir biçimde aydınlatılmasına özen gösterileceği sözünü verdi.

WISSLER GÖREVE DEVAM EDECEK
Cinsel taciz ve istismar şikâyetlerin zamanında dikkate alınmaması nedeniyle Sol Parti Eş Başkanı Susanne Hennig-Wellsow istifa ettiği halde, diğer Eş Başkan Janine Wissler göreve tek başına devam edeceğini açıkladı. 2009-2021 yıllarında Hessen Eylet Parlamentosu Sol Parti Meclis Grup Başkanı olarak görev yapan Wissler, reşit olmayan bir parti üyesiyle ilişkisi olduğu ortaya çıkan hayat arkadaşını terk ettiği halde, cinsel istismar iddialarını ciddiye almamakla suçlandı. Janine Wissler, bu yöndeki iddiaları geri çevirdi. Sol Parti Federal Meclis Grup Eş Başkanı Dietmar Bartsch ise Hennig-Wellsow’un istifasının kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi: “Bu tüm partiyi etkiledi” diyen Bartsch, “Zaman kaybetmeden yenilenme programını hayata geçirmeliyiz. Sol Parti en ağır krizinden birini yaşamakta. Ama bu partimizin önemini kaybettiği anlamına gelmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!