Winterbach davası henüz kapanmadı

Güncelleme Tarihi:

Winterbach davası henüz kapanmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 17:54

Almanya Baden-Württemberg Eyaleti’nde bulunan Winterbach kasabasında 9 Nisan 2011’de Türk aileye ait bahçede piknik yapan altı Türk ve üç İtalyan gence saldıran 30 kişilik ırkçı grubun elinden yaralanarak kurtulan Türk gençlerine ve ailelerine, Baden- Württemberg Eyalet Meclisi Başkanı Guido Wolf ve Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Mağdurlardan Fatih Akdağ’ın ailesinin evinde gerçekleşen ziyarette Fatih’in annesi Rahime ve babası Durmuş Akdağ, saldırıda üç çocuğu yaralanan Emine ve Turan Tecer, saldırıya uğrayan gençlerden Eren Yılmaz ile Sercan İşbilir’in annesi Feride İşbilir hazır bulundu.

Görüşmede aileler saldırıya uğrayan gençler gibi anne ve babalar ile diğer kardeşlerin psikolojik sorunlar yaşadıklarını bugüne kadar psikolojik destek almalarına rağmen sağlık sorunlarının devam ettiğini ifade ettiler. Göçmen gençlere yönelik ırkçı saldırıyla ilgili gelişmeleri ilk günden itibaren hassasiyetle m takip ettiklerini belirten Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı, “Baden Württemberg Eyalet Meclis Başkanı’nın Winterbach mağduru ailelerinin yanına gelerek ziyaret etmesi fevkalade önemli bir dayanışma örneği. Kendisine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Yaraları sarmalıyız

Guido Wolf ise ziyaret sırasında şunları söyledi: “Winterbach’ta saldırıya uğrayan tüm gençlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böylesine büyük bir facianın bu şekilde atlatılmış olması tek tesellimiz. Gençler, ateşe verilen o kulübeden canlı çıkamayabilirdi, kesici veya delici aletle zarar görebilirlerdi. Saldırı ile ilgili dava devam ediyor. İki kişi 2.5 yıl hüküm giydi, ancak soruşturma devam ediyor. 25-30 kişinin saldırdığı dokuz kişinin yaralandığı bir olayın yalnız iki kişi tarafından gerçekleştirildiğine mahkeme de inanmıyor ve soruşturmayı devam ettiriyor. Mahkeme, delillerin bulunması için çalışıyor. Saldırıda zarar gören gençlere meslek eğitimi yeri ve çalışacak işyeri bulunması için elimden gelen desteği vermeye çalışacağım.”

Yabancı olduğumuz hissettirildi

Saldırıda yaralanarak uzun süre tedavi gören üç kardeş Ali, Fikret ve Fatih Tecer’in annesi Emine ve babası Turan Tecer, yaşadıklarına ilişkin şunları söylediler: “Biz 40 yıldır Almanya’dayız. Alman vatandaşıyız. Başımıza bu olay gelene kadar biz kendimizi bu ülkenin bir parçası olduğumuzu sanıyorduk. Fakat, bu olay ile yabancı olduğumuz şamar gibi suratımıza vuruldu.

Bu gibi saldırılarla tekrar karşılaşmamak için Türk ailelere çok iş düşmekte. Alman komşularımız ile tanışmalıyız kaynaşmalıyız. Çocuklarıma yapılan bu saldırıdan sonra çocuklarımızın psikolojisi düzelmedi. okulda başarısız oldular, meslek eğitimleri yarıda kaldı, çalıştıkları işi kaybettiler. Evin içinde olduğumuzda dışarıdan duyulan en ufak bir seste çocuklar pencereden dışarı bakıyorlar bir saldırı mı var diyerek. Bu sorunlar küçük kardeşlerinin hatta bizleri de olumsuz etkiledi. Bu gibi ırkçı saldırıların tekrarlanmaması için verilen cezanın caydırıcı olmasını bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!