Wi-Fi’nin yerini Li-Fi mi alacak?

Güncelleme Tarihi:

Wi-Fi’nin yerini Li-Fi mi alacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 14:06

Bilim insanları 2011’de icat edilen ve saniyede 224 Gigabit hıza ulaşabilen Li-Fi internet bağlantısını, Estonya’nın başkenti Tallinn’deki endüstriyel alan ve ofislerde denemeye başladıklarını açıkladı..

Haberin Devamı

İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nde icat edilen ve internet bağlantısı sağlamak için görülebilir ışık iletişimi yöntemini kullanan sistemin Wi-Fi’den çok daha güvenli olduğu da iddia ediliyor.

Li-Fi teknolojisinin 400-800 terahertz aralığında görülebilir ışık kullanarak, ikili kodda mesajlar ilettiği ve bu sayede saniyede 1.5 GB’lık 18 film indirebilecek kapasiteye ulaşan bir internet erişimi sağladığı belirtiliyor.

Li-Fi teknolojisini denemeye başlayan Estonyalı teknoloji şirketi Velmenni’nin CEO’su Deepak Solanki, IBTimes’a konuyla ilgili yaptığı açılamada, “Farklı endüstrilerde görülebilir ışık iletişimi teknolojisini kullanarak internet bağlantısı kurduğumuz pilot projeler başlattık” dedi.

Uzmanlar tüm alt yapının değiştirilmesinin mantıklı olmayacağını belirtirken, yakın gelecekte Li-Fi’nin Wi-Fi teknolojisinin yerini almasını beklemediklerini ifade ediyor. Yeni teknoloji ile ancak iki sistemin birlikte kullanılarak çok daha güçlü ve güvenli networklerin oluşturulmasının mümkün olduğu düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!