Westerwelle'ye “çekil” baskısı

Güncelleme Tarihi:

Westerwelleye “çekil” baskısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2010 13:39

FDP'nin sistematik olarak destek kaybına uğraması üzerine genel başkan Guido Westerwelle'nin görevi bırakması için kulisler başladı.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA hükümet ortağı Hür Demokrat Parti'nin (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle'nin liderlik koltuğunu bırakması için baskılar iyece yoğunlaşmaya başladı. Schleswig Holstein Eyalet Parlamentosu FDP Meclis Grup Başkanı Wolfgang Kubick'inin FDP'nin son dönemlerde sistematik olarak seçmen desteğini kaybetmesinde aynı zamanda Federal Dışişleri Bakanı olan Genel Başkan Westerwelle'nin yanlış politikasından kaynaklandığını söylemesi ve gelecek yıl mayıs ayında yapılacak kurultayda yeniden aday olmayacağını umduğunu açıklamasının ardından Westerwelel'nin devre dışı bırakılması” için başka toplantılar yapıldığı da ortaya çıktı. Aralarında Federal Ekonomi Bakanı Rainer Brüderle, FDP saymanı Hermann Otto Solms, FDP Meclis Grup Başkan Yardımcısı Patrick Döring ve bazı milletvekillerin de bulunduğu “Schaumburger Çemberi”nin salı akşamı yaptığı bir toplantıda “Westerwelle'nin durumu”nun görüşüldüğü belirtildi. 17 kişinin katıldığı “Schaumburger Çemberi” toplantısında, Westerwelle'nin FDP genel başkanlığını bırakması ve geçici olarak yerine Brüderle'nin getirilmesinin konuşulduğu ileri sürdü.

BAŞKANA İSYAN

Öte yandan son aylarda yapılan kamuoyu yoklamalarında yüzde 4-6 oranında oy alacağından hareket edilen FDP'de gelecek yıl yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimleri öncesi tedirginlik de başladı. Baden-Württemberg'de 27 mart 2011 tarihinde yapılacak Eyalet Parlamentosu seçimlerinde yüzde barajını aşamama tedirginliği yaşayan FDP, açık bir mektup yayınlayarak Westerwelle'ye istifa çağrısında bulundu. Aynı tarihte seçim yapılacak olan Rheinland-Pfalz'daki FDP'lilerin de Westerwelle'siz bir seçim kampanyası sürdürmeyi planladığı da belirtildi. FDP Bavyera Eyalet Teşkilatı Başkanı ve Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, parti içi sürtüşmelerden kaçınılmasını istedi. Leutheusser-Schnarrenberger, “Ancak birlikte yoğun bir mücadele vermemiz halinde başarılı olma şansımız var. Aksi takdirde kendi kendimizi bitiririz” uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!