Weingarten’ı Türkler sırtlıyor

Güncelleme Tarihi:

Weingarten’ı Türkler sırtlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2012 16:17

ALMANYA ile Türkiye arasında kardeş şehir, kardeş okuldan sonrada bir ilke daha imza atıldı.

Haberin Devamı

Almanya’nın en güçlü güreş kulüplerinden olan Weingarten Güreş Kulübü, Ankara Belediyesi ASKİ Güreş Kulübü ile kardeşlik anlaşması yaptı.

Bu kardeşlik anlaşmasından sonra sporcu alış verişinde bulunan iki kulüp bunun meyvesini yemeğe başladı.

Geçtiğimiz yıl Ankara’dan Weingarten’a transfer olan ağır sıklette Dünya ve Avrupa Şampiyonu Taha Akgül, Almanya’da mindere çıktığı ilk yılında takımını Almanya şampiyonu yaptı.

İki kulüp arasında kardeşlik anlaşması için büyük uğraşlar veren Nevzat Günay, Taha Akgül’ün, ardından Serdar Böke, Soner Demirtaş ve Rıza Kayaalp gibi isimleri Weingarten’a kazandırarak Almanya 1. Güreş Ligi’ne büyük heyecan getirdi.

Antrenörlüğünü Hüseyin Dinçay’ın yaptığı Köllerbach ve Barış Bağlan’ın çalıştırdığı Mainz 88 ligde bu sene şampiyonluğun en büyük favorileri. Almanya Güreş Ligi’nde sayısız başarılara imza atan Aalen’i ise Hüseyin Karaman çalıştırıyor.

Öte yandan Almanya 1. Güreş Ligi Güney Grubu’nun ikinci yarısının ilk maçında geçen yılın şampiyonu Weingarten, Aalen’i 25- 6 yenerek ligdeki yerini korudu. Üç Türk güreşçinin mayosunu giydiği Weingarten 74 kiloda Soner Demirtaş, Bulgar Leonid Bazan’ı 3-0, 84 kilo serbest güreşte Serdar Böke, Maciej Balawender’i 3-0 ve 120 kiloda Taha Akgül’de Polanyalı Radoslaw Baran’ı sayı tuşu ile yenerek takımlarının galibiyetlerinde büyük rol oynadılar.

Almanya 1. Güreş Ligi Kuzey Grubu’nda Barış Bağlan’ın çalıştırdığı Mainz 88, Bonn Duisdorf’u 22-17, Hüseyin Dinçay’ın çalıştırdığı Körlerbach’ta Berlin Luftfart’ı 27-7 yenerek play-off yolunda büyük avantaj elde ettiler.

Kuzey Grubu toplu sonuçları:
AC Lichtenfels - RWG Mömbris-Königshofen 11:24
ASV Mainz - TKSV Bonn-Duisdorf 22:17
KSV Köllerbach - SV Luftfahrt Berlin 27:7
1. Luckenwalder SC - WKG Leipzig-Taucha 34:3
RWG Mömbris-Königshofen - SV Luftfahrt Berlin 35:4

Güney Grubu toplu sonuçları:

SV Hallbergmoos - Wacker Burghausen 9:29
KSV Aalen - Germania Weingarten 6:25
ASV Nendingen - TuS Adelhausen 18:16
SV Triberg - SV Johannis Nürnberg 33:6

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!