Wallraff’tan bir araştırma daha

Güncelleme Tarihi:

Wallraff’tan bir araştırma daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 11:59

ALMANYA’da 1985 yılında kimlik değiştirip Türk işçisi ‘Ali Levent’ adı altında Ruhr Havzası’nda kiralık işçilerinin kötü iş koşullarını ‘En Alttakiler’ kitabıyla kamuoyuna duyuran gazeteci-yazar Günter Wallraff, şimdi de Avrupa çapında paket kurye firması GLS’deki işçilerin kötü çalışma koşullarını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Yine kimliğini ve tipini değiştirerek merkezi Hollanda’nın Amsterdam kentinde bulunan GLS adlı kurye firmasında şoför olarak işe başlayan Wallraff, RTL televizyonu için gizli kamerayla aylarca çekim yaptı.

Peruk takarak kendisini genç gösteren usta gazeteci, firma adına çalışan işçilerin 3-5 Euro saat ücretiyle nasıl çalıştırıldıklarını, bunlar için ne gibi riskler aldıklarını tüm çıplağıyla önceki gün RTL televizyonunda yine gözler önüne serdi.

3-5 Euro saat ücreti
Wallraff, “Fazla mesailer ödenmediği gibi yorgun ve uykusuz kalan şoförler yolda her an kaza yapabilecek duruma gelebiliyor. İş güvenliği yasaları çiğneniyor. Şoförler dinlenme saatlerinde ister istemez manipüle yapmaya zorlanıyor. Tüm bunlar firmanın bilgisi dahilinde gerçekleşiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!