Vizesiz seyahat başlamalı

Güncelleme Tarihi:

Vizesiz seyahat başlamalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2009 11:33

Berlin'de bir dizi temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili Bülent Boratalı, Almanya'nın Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı Soysal kararının uygulamasını istedi.


Vizesiz seyahattin Türklerin hakkı olduğunu hatırlatan Boratalı, bunun da Avrupa Adalet Divanı'nın 19 Şubat 2009 tarihinde güvence altına alındığını hatırlattı. Almanya'nın vizesiz seyahat konusunda isteksiz davranmasının Türk hükümetinin olayı sahiplenmemesinden kaynaklandığını belirten Boratalı “AKP iktidarı yeteri kadar Alman tarafına baskı yapmıyor. Eğer hükümet Avrupa Adalet Divanı'n verdiği karara sahip çıkarsa Almanlar kararı hayata geçirmek zorunda kalırdı” dedi. Boratalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne konu ile ilgili Başbakan'ın cevaplandırmasını isteği ile soru önergesi vereceğini de belirtti.

ADALET DİVANI KARAR VERDİ

Hatırlanacağı gibi 19 Şubat 2009 tarihinde Avrupa Adalet Divanı, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat kararı verdi. Soysal Kararı olarak bilinen vizesiz seyahat kararını Almanya kısmen uyguluyor. Alman hükümeti, Haziran ayından itibaren Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşı sporcular, sanatçılar, tır şoförleri ve bilim adamlarına iki aylık seyahatleri durumunda vize muafiyeti getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!