Virüse yakalananlar da aşı olsun

Güncelleme Tarihi:

Virüse yakalananlar da aşı olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 12:29

Paul Ehrlich Enstitüsü Başkanı Klaus Cichutek, sadece vücuttaki antikorlara bakılarak yapılan değerlendirmelerin yanlış sonuçlar doğurabileceğine dikkati çekerek, koronavirüse yakalanıp atlatmış kişilerin de aşı olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

AYNI görüşü paylaşan Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Heinz Wieler ile Almanya Daimi Aşı Komsyonu Başkanı (STIKO) Thomas Mertens, koronavirüse yakalanmış olanların 6 ay süreyi beklemeden aşı olmaları gerektiğini dile getirdi. Kandaki virüse karşı geliştirilmiş antikor değerlerinin her zaman koruyucu anlamına gelmediğini belirten Wieler, virüs konusunun oldukça karmaşık olduğunu, bağışıklık sisteminde antikora rastlanmayan bazı insanların bile hastalık belirtisi göstermediğini dile getirdi. STIKO Başkanı Mertens de antikor sayısına bakılarak koruma yönünden iyi ya da kötü sonuç çıkarılamadığını belirterek, hastalığı atlatanların bir defa aşı olmasının kafi geleceğini, ikinciyi olmanın ek bir fayda getirmediğini belirtti.

Virüse yakalananlar da aşı olsun
Klaus Cichutek, Lothar Wieler, Thomas Mertens (soldan sağa)

Haberin Devamı

AŞI SERTİFİKASINDA KARMAŞA
Diğer yandan çifte aşı olanlara eczanelerden verilen dijital aşı sertifikasında karışıklık yaşandığı bildirildi. Seyahatlerde beraberinde bulundurulması istenen söz konusu belgenin sadece iki kez aşı olanlara verildiğini belirten vatandaşlar, koronavirüsü atlatıp tek aşı olanlara verilmediğini söyledi. Her gün dijital aşı belgesi almaya gelen tek aşılı vatandaşları geri çevirmek zorunda kaldıklarını belirten Berlin Kreuzberg’ten bir eczacı, “Umarım yakında buna bir çözüm bulunur” dedi. Almanya’da resmi olarak yaklaşık 3.7 Milyon kişinin enfekte olduğuna dikkat çekilerek, aşı karnesiyle ilgili şu an yürürlükte bulunan yönetmelikte bu kişilerin dikkate alınmadığı ifade edildi.

BAKMADAN GEÇME!