‘Virüs pazardan çıkmadı, laboratuvarda üretildi’

Güncelleme Tarihi:

‘Virüs pazardan çıkmadı, laboratuvarda üretildi’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2021 13:24

Hamburg Üniversitesi Fizik Fakültesi’nde Nano-Bilimleri konusunda uzman olan Roland Wiesendanger, yaptığı bir araştırmada koronavirüsün doğal olmadığı ve laboratuvarda üretildiği sonucuna vardı. Sonucun bilimsel verilere değil ancak güçlü işaretlere dayandığı belirtildi.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl ocak-aralık ayları arasındaki bilimsel veriler, medya haberleri, bilim kurulu raporları ve bilim insanlarıyla görüşmeleri derleyen ve aralarında bağ kuran Wiesendanger, tüm işaretlerin virüsün laboratuvarda üretilip yanlışlıkla yayıldığını gösterdiğini söyledi. Wiesendanger, “Özetle söylemek gerekirse, tüm işaretler, korona salgınının büyük ihtimalle Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından çıktığını gösteriyor” dedi. Wiesendanger, birçok faktörün salgının Vuhan’daki bir pazardan yayıldığı tezini doğrulamadığını da kaydetti.
Aynı zamanda hükümetin bilim kurulu Leopoldina Akademisi üyesi olan Wiesendanger, Vuhan’daki laboratuvarda dünyanın en büyük yarasa çalışmalarına yönelik koleksiyon bulunduğu ve deneyler yapıldığını belirtti. Vuhan’daki enstitüde uzun yıllardır koronavirüslerin genetik manipülasyonunun yapıldığı yönünde iddialar olduğuna dikkati çeken Wiesendanger, bu araştırmalarda virüsün insanlar için daha bulaşıcı ve öldürücü olmasının yöntemlerinin araştırıldığını iddia ederken, laboratuvarın güvenlik tedbirlerinin de yetersiz olduğunun bilindiğini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!