VfB Oldenburg Kılıç çekti

Güncelleme Tarihi:

VfB Oldenburg Kılıç çekti
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2023 11:31

Türk teknik direktör Fuat Kılıç, Almanya 3.liginde 21 puanla son sırada yer alan VfB Oldenburg'un başına getirildi.

Haberin Devamı

Fuat Kılıç, Alman 3.lig takımlarından VfB Oldenburg'un yeni teknik direktörü oldu. UEFA Pro Lisansı sahibi 49 yaşındaki spor öğretmeni, önümüzdeki çarşamba günü Borussia Dortmund II ile oynanacak maçta takımının başına geçecek. VfB'nin sportif direktörü Sebastian Schachten, "Fuat Kılıç'ı VfB Oldenburg'a kazandırabildiğimiz için çok memnunuz ve büyük tecrübesiyle, içinde bulunduğumuz zor sportif durum için doğru antrenör olduğuna inanıyoruz" dedi.

Schachten, yeni görevlendirmeyle ilgili yaptığı acıklamada, Kılıç’ın takıma yeni bir heyecan getireceğini inandığını belirtirken, “Fuat Kılıç takımımız ve 3. Lig hakkındaki detaylı bilgisiyle bizi ikna etti. Mesleğini yaşayan, futbol hakkında net bir fikri olan ama aynı zamanda büyük bir coşku da aktarabilen bir antrenör" diye konuştu. Frank Löning yardımcı antrenör olarak Fuat Kılıç ile birlikte çalışacak.

Haberin Devamı

Kılıç tecrübeli bir isim. Daha önce 1. FC Kaiserslautern ve MSV Duisburg'da yardımcı antrenör olarak deneyim kazandı, 1. FC Saarbrücken'e yardımcı antrenör ve daha sonra baş antrenör olarak katılmadan önce süperlig takımlarından Kasımpaşa’da da görev almıştı. Kılıç, 2017 yılbaşı gecesi TSV Alemannia Aachen tarafından görevlendirilmişti. Aachen’in baş antrenörü olarak, 200 maçta sarı-siyahlıların başında sahaya çıktı. Alemannia ile olan sözleşmesi sona eren Kılıç, VfB Oldenburg'daki yeni görevini dört gözle bekledigini belirtti.

Kılıç, "Çok iyi ve güvene dayalı görüşmeler yaptık. Takımın potansiyeline inanıyorum ve birlikte ligdeki yerimizi koruyabileceğimizden eminim ve VfB'deki görevi üstlenmem için bana güven veren yöneticilere minnettarım” dedi.

VfB Oldenburg, 21 puanla ligde son sırada yer alıyor. Oldenburg son 5 maçını da kaybetmişti.

BAKMADAN GEÇME!