‘Veysel gider adı kalır’ fotoğraf sergisi Viyana’da

Güncelleme Tarihi:

‘Veysel gider adı kalır’ fotoğraf sergisi Viyana’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2023 10:24

Âşık Veysel’in torunu Nazender Süzer Gökçe ve eşi gazeteci Gürsel Gökçe’nin ‘Veysel Gider Adı Kalır’ özel koleksiyon fotoğraf sergisi 21 Aralık 2023 saat 18.00’de Yunus Emre Enstitüsü Viyana temsilciliğinde açılacak. Açılış sonrası Nazender Süzer Gökçe ve Kadim Ülker’in söyleşileri ile Mansur Bildik Âşık Veysel türkülerini seslendirecek.

Haberin Devamı

CUMHURİYETİMİZİN kuruluşunun 100. yılında, Âşık Veysel’in aramızdan ayrılışının 50. yılında UNESCO Âşık Veysel yılında ‘Veysel Gider Adı Kalır’ isimli Nazender Süzer Gökçe (Âşık Veysel’in torunu) ve gazeteci Gürsel Gökçe’nin özel koleksiyon fotoğraf sergisi Viyana’da Veysel dostlarıyla buluşuyor. 2023 UNESCO Âşık Veysel yılında 22. Sergi Avusturya’nın başkenti Viyana’da açılıyor. Daha önce yurt içinde ve Almanya’nın Ulm ve Ausburg kentlerinde açılan sergi, şimdi Viyana’da Âşık Veysel dostlarıyla buluşacak. UNESCO, insanlığın barış ve iyiliğine destek olması, sürdürülebilir kalkınması için üstün gayretleri ve hizmetleri dolayısı ile 2023 yılını Âşık Veysel yılı ilan etti. Bu yıl 193 UNESCO üyesi ülkede anma etkinlikleri düzenleniyor.

‘Veysel gider adı kalır’ fotoğraf sergisi Viyana’da
‘BASINDA VE USTALARIN OBJEKTİFİNDEN ÂŞIK VEYSEL’
Sergide, usta fotoğrafçılarımız, Ara Güler, Fikret Otyam, Ozan Sağdıç, Ergun Çağatay, Mustafa Türkyılmaz ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin fotoğrafları ve Orhan Peker’in Desen’inden oluşuyor. Ayrıca sergide tanıtımı yapılacak olan ‘Basında ve Ustaların Objektifinden Âşık Veysel’ albümü 13 yıllık bir çalışma sonucunda Nazender Süzer Gökçe ve Gürsel Gökçe tarafından hazırlandı. Albümünün Türkçe edisyonunu Ankara Ticaret Odası, İngilizce edisyonunu Ankara Sanayi Odası ve Görme Engelliler için Braille Alfabesi ile baskısı ve Sesli kitabı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla yayımlanıp, Veysel dostlarına ücretsiz olarak ulaştırıldı.
‘Veysel gider adı kalır’ fotoğraf sergisi Viyana’da

BAKMADAN GEÇME!