\"Veremeyeceğim hesabım yok\"

Güncelleme Tarihi:

\Veremeyeceğim hesabım yok\
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 00:00

Belçika\'da bakan olduktan sonra kendisine üç koldan saldırıların olduğunu söyleyen Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, basına yansıyan açıklamalara cevap vererek \"Bakanlığımın ilk gününden itibaren başta Ermeni dernekleri, siyasi rakiplerim ve bazı Türk gruplarınca anlamsız şekilde hedef alındım. Alnım açık. Veremeyeceğim hesabım yok\" diyerek, bazılarının mahkeme sürecini etkilemek için gayret sarf ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Belçika\'da 2004 yılında yapılan bölge seçimlerinde büyük başarı göstererek, Brüksel Parlamentosu\'na giren ve daha sonra da bakanlık koltuğuna oturan PS’li (Parti Sosyalist) Emir Kır, kendisine yöneltilen ve basında yer alan suçlamalara cevap verdi. Bakan olduktan sonra kendisine üç koldan saldırıların olduğunu belirten Bakan Emir Kır, suskunluğunu bozarak, kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda şu açıklamayı yaptı:

\"Türk kökenli olmam itibarı ile ülkede yaşayan ve sözde Ermeni soykırım iddialarını savunan Ermeni dernekleri bakan olduğum ilk günden beri beni bakanlıktan düşürmek için çaba harcadı ve bu çabaları hala sürüyor. Buna paralel olarak siyasi rakiplerim de bu konuda beni köşeye sıkıştırmak için her türlü gayretin içinde oldu. Bunlara bana karşı hasmane bir tutum içine giren Türkler de eklendi. Üzülerek söylüyorum. Benim durumumda olan dünyada hiçbir bakan yok.

Ama kimseden korkum yok. Zira alnım açık ve veremeyeceğim bir hesabım da olmadı. Bana karşı yalan dolu beyanları kendi sitelerinde yayımlayan ve hakaret dolu sözler sarf eden serbest gazeteci Mehmet Köksal ile Belçikalı Pierre-Yves Lambert’in saldırıları ise bitmek bilmiyor. Yine düzmece belgeler ile basını meşgul edip saldırılarını sürdürdüler. Burada tek üzüldüğüm şey saygın bir Türk derneğinin adının bu karalamada kullanılması ve derneğe ait evrakların mahkeme dosyasında yer almasıdır. Her zaman attığım imzaların arkasında oldum. Bana Türk olduğum için saldırılar var. Bu saldırıları kamuoyunun takdirine bırakıyorum.\"

PS’nin görüşü belli

Öte yandan serbest gazeteci Mehmet Köksal ile Pierre-Yves Lambert’in Belçika’nın önde gelen televizyonlarından RTBF ile Le soir ve La Derniere Heure gazetelerinde yer alan, \"Bakan Emir Kır 2004 yılında Belçika’nın İxelles semti sınırları içine dikilen sözde Ermeni soykırım anıtı önündeki yazının kaldırılması için Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen imza kampanyasına katıldı\" şeklindeki haberlerin basın mensupları tarafından kendisine iletilmesi üzerine cevap veren Brüksel Hükümeti Başbakanı Charles Picquet, \"Bakan Emir Kır bir tarafta milliyetçi Türkler, diğer tarafta ise milliyetçi Ermeni gruplarının kıskacında.

Elbette bu haberle ilgili kendisi bilgi verecektir. Ama PS olarak biz tarihi süreç içinde bir kırım ve sürgün olduğunu kabul ediyoruz. Ancak bu noktada karar yeri biz değiliz. Konu tarihçileri ve Türkiye ile Ermenistan devletlerini ilgilendiriyor\" demekle yetindi. İki yıldır süren Emir Kır-Mehmet Köksal ve Pierre-Yeves Lambert davası halen Brüksel Temyiz Mahkemesi’nde devam etmekle birlikte, dernekleri ile ilgili evrakların ortalıkta dolaşmasına üzülen Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bir basın açıklaması için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Yusuf CİNAL / BRÜKSEL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!