Venedik Notları...

Güncelleme Tarihi:

Venedik Notları...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2011 12:05

68. Venedik Film Festivali’nin açılışı önceki akşam GeorgeClooney’nin ‘The Ides of March’ filmiyle yapıldı. Kırmızıhalıda tam bir şov yapan ünlü aktör filminde siyasetbatağında dönen dolapları ortaya çıkardığını belirterek“Dünya politikacıları titremeye başlasa iyi olur” dedi.

Haberin Devamı

SON filmi ‘The Ides of March’ ile 68. Venedik Film Festivali’nin açılışını yapan yönetmen- aktör George Clooney, kırmızı halı üzerinde büyük bir şov yaptı. En az 15 tane “Benimle evlenir misin George?” pankartını gören ünlü aktör, “Bakın bu kez buraya tek başıma ve bekâr olarak geldim. Neden olmasın! Ama hanginizle?” diye bağırdı.

George Clooney, filmi ile ilgili olarak “Aslında Jül Sezar’dan bu yana politikada satılmışlık hep var. Ben siyaset bataklığındaki satılmışlıkları, dönen dolapları anlatıyorum. Özellikle Beyaz Saray için yapılan iğrenç siyaset yarışmalarını. Toplumu uyarmak benim görevim. Onun için, dünya politikacıları, artık titremeye başlayabilirsiniz!” dedi.

Eleştirmenlerden olumlu not alan filmin Oscar yolunu tutması bekleniyor. Bu yıl Venedik Film Festivali’nde yarışma bölümünün başkanlığını yapan Oscarlı yönetmen Darren Aronofsky, açılış konuşmasında sinema salonuna buz kestiren bir gaf yaptı. Aranofsky George Clooney’ye seslenerek, “Hey George, geçen yıl senin oturduğun koltukta ben oturuyordum. Çişim geldi ve tutamayarak işedim. Neyse ki salonu yenilemişler, yoksa sidikli koltukta oturacaktın” demesi üzerine salondaki davetliler sessizliğe büründü.

Madonna Valantino’nun yatında

Festivale İngiltere Kralı 8. Edward ile Amerikalı Wallis Simpson’un yasak aşkını anlatan film ile katılan Madonna, Lido Adası’ndaki beş adet 5 yıldızlı otelin tüm kral dairelerine rezervasyon yaptırdı. Paparazzilerle köşe kapmaca oynayan Madonna, özel bir uçakla Venedik’e geldikten sonra ünlü tasarımcı Valentino’nun yatına gitti.

Açılışın kraliçesi Cindy Crawford

‘The Ides of March’ filminin galasına George Clooney tarafından davet edilen eski top model Cindy Crawford, festivalin ilk gününün kraliçesi seçildi. 45 yaşındaki güzel Crawford, Roberto Cavalli imzalı kırmızı tuvaleti ile göz kamaştırdı.

Festivaldeki tek Türk

67. Venedik Film Festivalinde ‘Genç Aslan’ ödülünü Seren Yüce’nin filmi ‘Çoğunluk’ kazandıktan sonra bu yıl hiçbir Türk filminin olmaması düş kırıklığı yarattı. 68. Venedik Film Fetivali’ndeki tek Türk ‘İlk Eser’ jürisinde yer alan Serra Yılmaz. Yılmaz, “Keşke bu yıl da bir Türk filmi yarışsaydı” derken ‘İlk Eser’ jürisinde olmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Aslında çok önemli bir dal. Çünkü genç yetenekler burada keşfediliyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!