Velilere Alman eğitim sistemi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Velilere Alman eğitim sistemi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 12:23

Almanya Türk Toplumu (TGD) ile Almanya Türk Veliler Derneği'nin (FÖTED) Aşağı Saksonya Eyaleti'nde başlattığı "Veli Kılavuz Eğitimi" seminerleri devam ediyor. Seminerlere katılan ve aktif olarak görev alan veliler ödüllendiriliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Hannover kentinde velilerin Alman eğitim sistemini öğrenmeleri amacıyla seminerler düzenleniyor. Almanya Türk Toplumu (TGD) ile Almanya Türk Veliler Derneği (FÖTED) tarafından verilen seminerlere Lehrte Türk Veliler Birliği, Umut Derneği, Kapadokya Derneği ve Hannover Türk Toplumu da destek veriyor.

Katılanlara sertifika veriliyor
Lehrte Türk Veliler Birliği Başkanı ve seminerlerin koordinatörlüğünü üstlenen Ekrem Sağır, düzenlenen seminerler sayesinde Türk velilerin Alman eğitim sistemini yakından öğrendiğini ve bunun çocuklarına olumlu bir şekilde yansıdığını söyledi. Son olarak Lehrte'de bir seminer düzenlediklerini anlatan Sağır, 'Bu seminerlerle velilerimize eyaletimizdeki okul sistemi, hakları ve görevleri konusunda bilgiler verilip uzman kişiler tarafından okuldaki çocukların nasıl başarılı olabilecekleri anlatılıyor. Amacımız daha duyarlı, daha bilgili veliler oluşturmaktır. Geçen dönem seminerlere katılan velilerimizden bazıları şu an okullarda aktif olarak çalışmaktadır. Bu velilerimiz sayesinde gerek okul idaresiyle ,gerekse de velilerimize daha kolay ulaşabilme ve sorunlarımızın çözülmesinde büyük kolaylıklar sağlanmaktadır' dedi. Lehrte'de düzenlenen seminerde geçen sezon seminerlere katılan ve aktif olarak okullarda görev alan velilere Ekrem Sağır tarafından sertifikaları da verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!