Veli'ler eğitimin parçası

Güncelleme Tarihi:

Veliler eğitimin parçası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2011 14:39

TGD'nin MOQA projesi bünyesinde velilerin okul hayatında daha aktif olmaları için seminerler dizisi başlattı.

Haberin Devamı

Almanya Türk Toplumu (TGD) ve Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED), Almanya Türk Öğrenci Dernekleri Birliği ve Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Birliği bünyesinde yer alan MOQA projesi kapsamında yapılan Türk Veli Sözcüleri Seminerleri'nin açılış toplantısı başkent Berlin'de düzenlendi.

Türk-Alman Aziz Nesin İlkokulu'nda düzenlenen toplantıya, Berlin Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Ali Can, Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Berlin eyaleti Eğitim Bakanlığı'ndan Siegfried Arnz ve çok sayıda veli katıldı.

Can konuşmasında, çocukların okul başarısında aileden gelen desteğin önemli bir rol oynadığını, velilerin, çocuklarının eğitimlerine dahil edilmelerinin önemli olduğunu belirtti. Türk veli temsilcilerinin de büyük önem taşıdıklarını ifade eden Can, TGD VE FÖTED'in bu çalışmasını başarılı bulduğunu kaydetti.

Kolat da Berlin'de yapılan bir araştırmanın burada okula giden öğrencilerin yüzde 45'in göçmen kökenli olduğunu ortaya koyduğunu, bazı bölgelerde bu oranın yüzde 70'e ulaştığını, eğitim sisteminin bu yeni duruma cevap vermesi gerektiğini belirtti.

Türk velilerin çocuklarının eğitimine önem verdiklerini ifade eden Kolat, bunun Alman kamuoyuna yansıması gerektiğini kaydetti. Siegfried Arnz da velilerin bu çalışmalarını desteklediklerini, derneklerin birlikte çalışmasının daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Aileleri çocuklarının eğitim yaşamlarına dahil etmek amacıyla gerçekleştirilen MOQA projesi kapsamında, Türk veli temsilcileri, veli temsilcisi olarak edindikleri tecrübelerden yararlanmak, karşılıklı bilgi alışverişi sağlayabilmek için Almanya'da üç farklı merkezde seminerler düzenleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!