Veliler Birliği Berlin'i gezdi

Güncelleme Tarihi:

Veliler Birliği Berlini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 15:30

LÜBECK ve Çevresi Türk Veliler Birliği (LTVB) başkent Berlin'i görmek, Almanya ve göç tarihi hakkında bilgi almak için Berlin'e bir gezi düzenledi.

Haberin Devamı

Uzman rehber eşliğinde kentin Alman tarihindeki rolü üzerine detaylı bilgi alan veliler ve aileleri, Berlin'in ilk kez 13. Yüzyıl'da resmi belgelerde adının geçtiğini öğrendiler.

Rehber LTVB üyelerine verdiği bilgilerde, Berlin'in dünyanın sayılı metropollerinden biri olduğunu, 200 bin Türk'ün yaşadığı Berlin'in, Türkiye dışında dünyada en çok Türk'ün yaşadığı kent olduğunu söyledi. Alman arkeologlar tarafından Türkiye'de yapılan kazılar sonrası parça parça Berlin'e kaçırılarak kurulan Bergama Müzesi'ni de gezen LTVB üyeleri, "Tarihi zenginliğimizi görmek çok güzel. Ama bunun yeri Berlin değil, Türkiye olmalıydı" dediler.

Berlin'deki Türk şehitliğini gezen ve şehitlerimizin için dualar okuyan LTVB üyeleri daha sonra kentin tarihi yerlerini gezdiler. LTVB Başkanı Müjgan Baraşık sıkça bu tip geziler yaparak sadece Almanya'nın önemli kentlerini değil aynı zamanda Türklerin Almanya'da izlerini süreceklerini belirterek, “Çok verimli bir gezi oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!