Veli dernekleri kadınlara emanet

Güncelleme Tarihi:

Veli dernekleri kadınlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 10:23

Almanya’da faaliyet gösteren veli derneklerinin yönetimindekadınların etkisi daha fazla hissediliyor. Lüdenscheid TürkVeliler Derneği yönetiminin tamamı da kadınlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

Almanya’da faaliyet gösteren Türk veli derneklerinin yönetimlerinde kadınların etkisi öne çıkıyor. Lüdenscheid Türk Veliler Derneği yönetiminin tamamı da kadınlardan oluşuyor.

Aygül Yiğit, Yeliz Güner, Hanife Yılmaz, Necla Buran, Nihal Cırtlık, Özlem Yetimoğlu, Zeliha Taşyürek, Nermin Aygün, Songül Özmen ve Zehra Kayış’tan oluşan Lüdenscheid Türk Veliler Birliği’nin Başkanı Aygül Yiğit ve başkan yardımcısı Yeliz Güner, kadınların eğitim konusunda daha duyarlı olduğunu belirttiler.

Erkekler çalışıyor

Veli toplantılarında kadınların erkeklere göre daha fazla katılım gösterdiğini belirten Aygül Yiğit, şunları söyledi: “Bunun biraz zamanla da ilgisi var diye düşünüyoruz. Erkeklerin çoğunluğu çalışıyor. Hatta normalin üzerinde uzun süreli çalışanlar var. Zaman yönünden daha uygun olan anneler ister istemez çocuk eğitimi konusunda sorumluluk alıyorlar. Veli toplantılarına katılım ve veli derneklerinde kadınların görev alma konusu buradan kaynaklanıyor. Ama bana göre kadınlar çocuk eğitimine daha fazla önem veriyor.”

Anneler bilinçli olmalı

Başkan yardımcısı Yeliz Güner ise “Bir ailede anne ne kadar eğitimle iç içe, yakın ve bilinçli olursa çocuğun okuldaki başarısı artar diye düşünüyorum. Galiba kadınlar da bu tezden yola çıkarak veli derneklerine yoğun ilgi gösteriyor. Bu toplumumuz adına sevindirici bir gelişme” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!