Veli Akademisi ilk mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Veli Akademisi ilk mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2023 10:38

Ruhr-Veliler Birliği bünyesinde, Essen’de kurulan Veli Akademisi, eğitim seminerlerini başarıyla bitiren 37 kişiye Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını verdi. Dernek Eş Başkanları Dr. Ali Sak ile Fatime Okuyucu, “Amacımız okul-veli iş birliğini güçlendirmek, bilinçli veliler yetiştirmektir” dediler.

Haberin Devamı

RUHR-Veliler Birliği ile Kuzey Ren Vestfalya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTEV NRW) iş birliği ile kurulan Veli Akademisi seminerlerine Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları da (YTB) destek oldu. Essen’de Ruhr Veliler Birliği’nde düzenlenen sekiz seminerde toplam 48 saat ders verildi. Seminerlere katılan 74 kişiden 37 kişi sertifika almaya hak kazandı. Ruhr Veliler Birliği Eş Başkanları Dr. Ali Sak ile Fatime Okuyucu yaptıkları açıklamada; “Çocuklarımızın eğitim sorunlarına sahip çıkmak, hak ve görevlerini iyi bilen bilinçli veliler yetiştirmek amacıyla Veli Akademisi’ni kurduk. Uzman kişiler tarafından verilen seminerler büyük ilgi gördü. Bu çalışmaya düzenli katılan velilerimiz çocuk eğitimi konusunda yetkinlik kazandılar. Bundan gurur duyuyoruz” dediler.

Veli Akademisi ilk mezunlarını verdi

Veli Akademisi ilk mezunlarını verdi

Veli Akademisi ilk mezunlarını verdi
SEMİNER KONULARI
Uzman eğitimciler Kübra Keçeci (psikolog), Arif Ünal (psikoterapist), Dr. Ali Sak, Ahmet Değirmenci (öğretmen), Atilla Yüncüoğlu (mühendis- öğretmen), İlkiz Şentürk (psikolog), Ayla Erfidan (öğretmen), Necla Demirci (sosyal pedagog), Aydın Sayılan (pedagog), Dr. Sema Taşçı Günlü (psikolog) tarafından verilen seminerlerde; ‘Aile içi iletişim, bilinçli teknoloji kullanımı, huzurlu aile, örnek anne-baba, sosyal çevre ve arkadaş seçimi, sorumluluk bilinci, bağımlılıklardan korunma, anadili derslerinin önemi, çok dilliliğin faydaları, kültürler arası iletişim, okul kuralları, okuma kültürü, sosyal sorumluluklar, veli çalışmalarının önemi’ konuları ele alındı.

VELİ AKADEMİSİ’NİN AMAÇLARI
Amaçlarının okul ve veliler arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek, velilerimizi çocuğun eğitim ve gelişim süreçleri hakkında bilgilendirmek olduğunu belirten Dr. Ali Sak ile Fatime Okuyucu şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her alanda başarılı olmalarını istiyoruz. Veli Akademisi seminerlerinde velilerimizin uygulaması gereken doğru tavır ve yöntemleri ele aldık; öğretmen ve velilerimizi sürekli iletişim içinde tutmayı hedefledik. Katılımcılar, çocuklarını dinlemeyi öğrenmenin yanı sıra aile içi iletişimi gözden geçirme fırsatı buldular.”

SERTİFİKA TÖRENİ
Dortmund Türk Eğitim Merkezi’nde yapılan törene katılan Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın, Eğitim Ataşesi Sabri Yolcu ve Dr. Aysun Aydemir, eğitim seminerlerinde başarı gösteren Alper Okuyucu, Ahmet Değirmenci, Atilla Yüncüoğlu, Ayşe Karahüseyin, Ayşe Koçkesen, Aysel Karadağ, Aysun Akyazı, Bilge Çırakoğlu, Bülent Okuyucu, Dilek Sak, Dilek Şen, Enise Gergin, Erdal Şenyürek, Erdal Ersin, Fatime Okuyucu, Funda Tunçtürk, Füsun Koçkesen, Güzel Doğan, Hamdi Yaylamış, Hülya Güngör, Kezban Kızıltan, Melek Şenyürek, Melis Bahçıvan, Melisa Tunçtürk, Milazım Koçtürk, Murat Taşkıran, Nilgün Doğum, Oya Kayabaşı, Özgür Altınok, Serap Yöndem, Şemsi Özdemir, Tuğba Taskiran, Turgut Koçkesen, Tülin Bağtaş, Ümmühan Özdemir Çetin, Yasemin Çarkçı ve Yelda Yüncüoğlu’na sertifikalarını verdiler.

BAKMADAN GEÇME!