Ve Cameron geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

Ve Cameron geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 12:00

Önümüzdeki aylarda İngiltere’nin Irak’ta IŞİD’e karşı yaptığı bombalama operasyonlarını Suriye’yi de kapsayacak şekilde genişletme yönündeki talebini parlamentoda oylamaya açması beklenen başbakan David Cameron’ın savaş karşıtı Jeremy Corbyn’in yönetimindeki İşçi Partisi’ne mensup yeterli sayıda milletvekilini kendi talepleri doğrultusunda oy kullanmaya ikna edemeyince bu oylamayı gerçekleştirmekten vazgeçtiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Times ve Guardian gazeteleri hükümete yakın kaynaklara dayandırdıkları haberlerinde Rusya’nın Suriye lideri Esad’ın yanında bölgedeki çatışmalara katılmasının da oylamadan vazgeçme kararında etkili olduğunu çünkü hükümetin İngiliz uçaklarının Rus uçakları ile karşı karşıya gelmesinden çekindiğini yazdı.

Konuyla ilgili haberlerde Cameron’ın geri adım atma kararının geçen hafta bölgeye ılımlı muhaliflere eğitim ve destek vermek amacıyla asker gönderen ABD için büyük bir hayal kırıklığı oluşturacağı da belirtildi. 

Başbakan David Cameron, 2013 yılının Ağustos ayında yapılan İngiltere’nin Suriye’deki operasyonlara katılımı ile ilgili benzer bir oylamada büyük bir yenilgi almıştı. 

TAVRIMIZI DEĞİŞTİRMEDİK

Başbakanlık İngiliz basınında geniş yer bulan ve ses getiren olası bir oylamadan vazgeçildiği yönündeki bu iddiaların asılsız olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Downing Sokağı 10 Numara’daki Başbakanlık binasından yapılan açıklamada “Başbakan’ın bu konudaki tavrı kesinlikle değişmedi. Başbakan daha önce bir çok kez bu konuyu parlamentoya taşımasının ancak bir fikir birliği sağlandığında söz konusu olacağını söylemişti ve durum halen bu” dendi.

Başbakanlık sözcüsü açıklamasına “hükümet müttefiklerimiz ile yakın bir şekilde çalışarak bu probleme siyasi bir çözüm bulma çabalarına devam ediyor. Biz daima bu savaşı sona erdirmenin yolunun bu olduğunu söyledik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!