Vatandaşlığı kutladı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlığı kutladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 23:09

Bir hafta önce Alman vatandaşlığına geçen Kazım Ulusoy (45) için arkadaşları bir lokalde Alman bayraklı, şampanyalı müthiş bir kutlama partisi düzenlediler. Ulusoy, “Vatandaşlık seçimlere yetiştiği için sevincim bir kat arttı” dedi.

Haberin Devamı

Hamburg'da yaşayan eski profesyonel boksör ve spor hocası Kazım Ulusoy (45), Alman vatandaşlığına geçişini arkadaşlarının düzenlediği Alman bayraklı, şampanyalı bir eğlence ile kutladı. Billstedt'te yaşayan üç çocuk sahibi Ulusoy, “Çocuklarım çoktan Alman vatandaşı. Ayrıldığım eşim zaten Almandı. Ben de yaklaşık üç yıldır Alman vatandaşlığını almak için uğraşıyordum. Bir yığın bürokratik sorun çıktı. Arkadaşlarım bunları biliyordu. Bu yüzden aylar önce 'sen vatandaşlığı al, kutlama yapacağız' diye bana takılıyorlardı. Geçen hafta vatandaşlığı aldım. Arkadaşlarım benden gizli bu organizeyi hazırlamışlar. Çok mutlu oldum” dedi.

ALMAN BAYRAKLARI GETİRDİLER
Billstedter Hauptstrasse 15 adresindeki Relax Time müzik barda barda herşeyi hazırlayan ressam Behçet Tikit, sinema oyuncusu Murat Sümer, boks antrenörü ağabeyi Süleyman Ulusoy ve mekanın sahibi Ewa Wojtczak, son olarak Kazım Ulusoy'u çağırdılar. Alman ve Hamburg bayrağı ile süslü donatılmış masayı gören Kazım Ulusoy, “kutlama yapacaklarını söylediklerinde ciddiye almamıştım. Benim için inanılmaz güzel sürpriz oldu. Herhalde vatandaşlığı eğlence ile ilk kutlayan biz olduk” dedi. Pistte dans eden Kazım Ulusoy, “Alman kimliğimden iki gün sonra da seçim belgeleri geldi. Vatandaşlığımın seçimlere yetişmesine çok sevindim. Oyumu mektupla kullandım. Almanya'da şimdi her alanda eşit hak sahibi olduğum için sevinçliyim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!