Vatan hasretiyle can verdiler

Güncelleme Tarihi:

Vatan hasretiyle can verdiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 09:57

Bulgaristan'da geçirdikleri trafik kazası sonucu ölen Büyükkılıçoğlu Ailesi'nin 7 ferdi, hem yaşadıkları Braunschweig, hem de memleketleri Nevşehir'de herkesi yasa boğdu.

Haberin Devamı

Fotogaleri: KAZADA HAYATINI KAYBEDEN BÜYÜKKILIÇOĞLU AİLESİ


Fotogaleri:
KATLİAM GİBİ KAZADAN FOTOĞRAFLAR



ALMANYA'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'ne bağlı Braunschweig kentinden 6 kişilik Büyükkılıçoğlu Ailesi ile Hollanda'daki amcalarının Bulgaristan'dan gelen ölüm haberi herkesi yasa boğdu. Daha bir kaç gün önce dualarla uğurladıkları Büyükkılıçoğlu ailesinin ölümü onları tanıyanları şok etti. Bazıları olaya hala inanmazken, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.



Ailenin içinde bulunduğu minibüs Bulgaristan'ın Lübimets ile Svilengrad kasabası arasında, Türkiye sınırına 15 kilomletre kala kaza yaparken Memiş Büyükkılıçoğlu (49), Kezban Büyükkılıçoğlu (45), Murat Büyükkılıçoğlu (18), Uğurcan Büyükkılıçoğlu (11), Özlem Büyükkılıçoğlu (22), Abdülsamet Büyükkılıçoğlu (19) ve Hollanda'daki akrabaları Soner Kılıç (39) ölmüştü.

ARABAYI YENİ ALMIŞTI
Uzun yıllardır Almanya'nın Braunschweig kentinde yaşayan Nevşehir'li Memiş Büyükkılıçoğlu'nun en yakın arkadaşlarından olan galerici Mustafa Öz, “O çok iyi ve ailesine düşkün birisiydi. 30 yılı aşkın çalıştığı Volkswagen'den izin için yeni bir minibüs aldı. Ben galerici olduğum için getirip bana gösterdi. Aylar öncesinden izin hazırlığına başladı. Yaklaşık 4 yıldır Türkiye'ye gitmiyordu. Yeni bir ev almış, onun borçlarını ödüyordu. Hemen her gün bir araya gelir sohbet ederdik. Hep çocuklarının iyi yetişmesini ister kimseye muhtaç kalmamalarını dilerdi.

YİMPAŞ ONU DA ÇARPMIŞ

Memiş Büyükkılıçoğlu'nu tanıyan arkadaşları onu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadılar. Sevdikleri bir arkadaşın ebedi olarak gitmesi onları çok üzdü. Memiş'in iyi bir insan olduğunu tekrarlayan arkadaşları, onun Yimpaş'a 300 bin mark dolayında para kaptırdığını dile getirdiler. İyi niyetinin kurbanı olduğunu söyleyen arkadaşlarından Mustafa Öz ile Ertuğrul Yami, “Nasıl böyle bir hata yaptım diye kendisine kızıp dururdu. O olaydan sonra kendi içine kapandı” dediler.

YOLCULUK ÖNCESİ DUA EDERDİ
Braunschweig'de "Stadt Gril"i işleten Nuray Yami, 6 yıldır yanında çalışan anne Kezban Büyükkılıçoğlu'nun ölüm haberiyle yıkıldı. İlk haberi aldığında inanmayan Yami, kazanın gerçek olduğunu öğrenince baygınlık geçirdi. En yakın arkadaşını kaybeden Nuray Yami, “Onunla kardeş gibiydik. Yanımda çalışırdı. 6 yıldır buradaydı. Çok iyi bir insandı. Türkiye'ye izine gidecekleri için çok sevinçliydi. Tek korkusu kaza yapmaktı. Yolda başlarına bir kaza gelmemesi için hep dua ederdi. Günlerce Türkiye'deki akrabalarına hediye topladı. Aracı bence Memiş amca kullanmıyordu. Çünkü o hem çok dikkatli hem de iyi şofördü. Onları çok özleyeceğiz”

AYNI OKULA GİDECEKLERDİ
Büyükkılıçoğlu aile fertlerinden Murat ile Abdulsamet'in arkadaşları olan Ozan Altunkaya ile İsmail Ateş, çocukluk arkadaşlarını kaybetmenin şokunu yaşıyorlar. Murat'la aynı okulda okuduklarını, okumaya da devam etmeyi planladıklarını anlatan Ozan Altunkaya, “Murat sportmen birisiydi. Her iki kardeş de hakemdi. Murat hakemliğin yanı sıra uzakdoğu sporlarıyla da uğraşırdı. Murat'ın tek hayali ailesinin kendisiyle gurur duyması. Sık sık bana annesi ile babasının kendisiyle gurur duymasını istediğini, bunun için çalışacağını söylerdi. Onu en son bir kaç gün önce alış veriş yaparken gördüm. Benden hakkımı helal etmemi istedi” diye konuştu.

KİRACILAR KAPILARI KİLİTLEDİ

Memiş Büyükkılıçoğlu'nun bir kaç sene önce aldığı ev, şu sıralar sessiz. Evde oturan Alman kiracılar da olayın şokunda. Eve gelenlere kapıyı açmıyorlar. Evin önünde Memiş Büyükkılıçoğlu'nun kardeşi olan ve aracı kullandığı tahmin edilen Soner Kılıç'ın arabası duruyor.

HATALI SOLLAMA MI?

YAZ tatillerini geçirmek için yola çıkan Türk Aile'nin içinde bulunduğu minibüsün, hatalı sollama sonucu kaza yaptığı iddia ediliyor. Minibüs karşı yönden gelen Sirbistan plakalı yolcu otobüsü ile kafa kafaya çarpışmıştı. Olayda 7 kişi ölürken 4 kişi yaralandı. Kaza, saat 06.15 sıralarında Türkiye sınırına 15 kilometre uzaklıkta bulunan Lübimets-Sivilengrad arasındaki D-80 karayolunda meydana geldi. Kazanın ardından etrafından dönmeye başlayan minibüs bu seferde arkadan gelen bir başka Türk ailenin içinde bulunduğu otomobile çarptı. Ağır yaralanan otobüsün sürücüsü ile diğer otomobilde bulunan ve hafif yaralanan 3 kişi Haskova’daki hastanelere kaldırıldı.

HÜRRİYET UYARMIŞTI:

Haberin Devamı


EN TEHLİKELİ YOL
KORKUNÇ kazanın meydana geldiği yol, yaz sezonu öncesi Hürriyet Sıla Yolu ekibi tarafından da görüntülenirken "Yollar bozuk ve tehlikeli" uyarısı ile okurlara duyurulmuştu. Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı: "Bulgaristan'da hala otoyan olmayan bölümler var. Tek şeritli olan bu yolların durumu çok kötü. Yollarda çok sayıda çukur var. Dar ve virajlı yollar nedeniyle "Sollama yasağı" olan bölümlerin sayısı da oldukça fazla. Yolda çok sayıda ağır vasıtaya rastlamak mümkün.

HATALI SOLLAMA YAPILIYOR
Sık sık hatalı sollama yapılıyor. Bozuk yollarda araç kullanmak sürücüyü yoruyor. Bu nedenle çok dikkatli olmak gerekiyor. Sırbistan'dan gelip Bulgaristan'a giriş yaptıktan sonra tek şeritli bozuk yol başlıyor ve başkent Soyfa'ya kadar devam ediyor. Sofya'dan sonrası otoyol. Otoyol Plovdiv (Filibe) sonrası sona eriyor. Bundan sonrası Türkiye sınırına kadar yine tek şeritli yol. Ancak biraz daha bakımlı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!