Vaad değil saha istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Vaad değil saha istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 12:57

Almanya'da bir çok Türk futbol kulübü gibi saha sıkıntısı çeken Mannheim Türkspor'un onursal Başkanı Adnan Kahraman, yetkililere seslenerek "Yüzlerce gence spor imkanı sunuyoruz. Ancak sahamız yok. Belediyeden artık vaad değil saha istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Baden bölgesi Mannheim Bezirksliga’da mücadele eden Mannheim Türkspor, maçlarını yapacakları saha sorununun çözülmesi için yetkilileri seslendi. Yöneticiler "Saha sorunumuz çözülmemesi halinde kulübün kapısına kilit vurmak zorunda kalacağız" dediler. Minik, genç, bayan ve A takımında yaklaşık 200 gence spor aşkını aşılayan Mannheim Türkspor, Eğitim, Sağlık ve Spordan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Gabriele Warminski-Leithauser’e sorunlarını anlattı. Mannheim’daki kulüp lokalinde gerçekleştirilen toplantıda Türkspor onursal Başkanı Adnan Kahraman, başkan Lokman Karabulutoğlu, yöneticiler, Teknik Direktör Kenan Koçak, menajer Sinan Sürer, genç ve minik futbolcular ile çok sayıda taraftar hazır bulundu.


Sözünüzde durun
Kahraman, kulübün yaklaşık 30 yıldır gençlere hizmet verdiğini hatırlatarak, “30 yıldır uyum, entegrasyon için çaba sarfediyoruz. Gençlerimizi kahve köşelerinden, yavrularımızı kötü alışkanlıklardan koruyoruz. Kendi imkanlarımızla, zor şartlar altında sosyal bir faailiyette bulunuyoruz. Ancak artık dayanacak gücümüz kalmadı. 30 yılda maçlarımızı oynayacağımız doğru dürüst bir sahamız bile yok. Belediye başkanları ve politikacılar her seçimden önce gelip bize vaatlerde bulunuyorlar. Ancak seçimden sonra verilen sözler unutuluyor. Sayın Başkan Warminski-Leithauser, sorunlarımızı size de anlatıyoruz. Lütfen en kısa zamanda çözüm bulalım. Aksi halde çocuklarımızın lisanslarını size getirip kulübün kapısına kilit vurmak zorunda kalacağız” dedi.

Haberin Devamı

BELEDİYE EL ATSIN
Kulüp yöneticisi ve menejeri Sinan Sürer yaptığı konuşmada, “Şu anda kullanmakta olduğumuz Seckenheim Sportanlage şehir dışında olması nedeniyle özellikle belli bir yaş altı sporcular için sorun oluşturuyor. Oyun sahası da toprak zemin. Kendi imkanlarımızla bir minübüs satın aldık ama her çocuğu zamanında evine teslim edemiyoruz. Böyle olunca aileler çocuklarını antrenmanlara göndermekte güçlük çekiyor. Lütfen bize ya şehir içinde bir saha temin edin, ya da Seckenheim’daki imkanlarımızı geliştirin. Mesela Neckarstadt’taki Erlenhof sahası çok uygun. Hem şehir merkezinde olması nedeniyle ulaşım sorunu yaşanmaz, hem de gerek soyunma odaları ve çim zemini ile rahat bir ortam” diye konuştu.

Haberin Devamı

BİRLİKTE ÇÖZELİM


Yöneticilerden Türkspor’un sorunlarını tek tek dinleyen Belediye Başkan yardımcısı Warminski-Leithauser, “Sorunlarınızı biliyorum. Bugün burada ön bir görüşme yapmış olalım. Siz de kendi aranızda bir-iki temsilci belirleyin, sürekli irtibat halinde olalım. Belediyemizin de imkanları kısıtlı ama bir çözüm bulmak için çalışalım” dedi.

1973'de kuruldu
1973 yılında Hüseyin Adalı, Fahrettin Yılmaz, Rafet Kınalı, Kadir Çalışkan ve arkadaşları o zamanki adıyla Mannheim Gençlerbirliği’ni kurdular. Takım yaklaşık 5 yıl amatör ligde mücadele etti. Daha sonra 1978 yılında kulubün ismi Mannheim Türkspor olarak değiştirildi. Yaklaşık 30 yıldır minikler, yıldızlar, gençler ve A takımı ile Mannheim ve çevresindeki Türkleri bir takım altında buluşturan Mannheim Türkspor, mazisinde önemli başarılar elde etti. Defalarca Almanya genelinde yapılan Atatürk Kupası’nı müzesine götüren Türkspor, kademe kademe Landesliga’ya kadar yükselmeyi başardı. 1990 yılında Baden-Württemberg Bölge Kupası'nı da kazanan Türkspor, daha sonra yaşadığı maddi olanaksızlıklar nedeniyle tekrar Beziksliga’ya geriledi. Türkspor, bu sezon Bezirksliga'da oynadığı 11 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 20 puanla üçüncü sırada yer alıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!